10-jarig jubileum locatie ‘De Nieuwstad’ Trajectum

ZUTPHEN - Bij De Nieuwstad aan de Norenburgerstraat in Zutphen vierden cliënten en medewerkers op 17 september het 10-jarig jubileum. 

“Voor het jubileum hadden de cliënten graag oud-cliënten, partners en buren willen uitnodigen,” vertelt Janneke Harbers, teammanager van de locatie. “Helaas kon dat niet door de coronamaatregelen.” Gelukkig was er van alles te doen, zoals graffiti spuiten, live muziek, genieten van een barbecue en een loterij. Harbers: “Normaal gesproken gaan veel cliënten op vrijdag met weekendverlof, maar door dit feestje werd dat een dag later. Dit feestje wilden ze niet missen.” 

Opening 2011
In augustus 2011 werd de nieuwbouw van locatie De Nieuwstad geopend. De locatie, die hoort bij zorgorganisatie Trajectum, heeft 25 appartementen voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De opening van de locatie was heel gewenst, omdat de cliënten daarvóór op verschillende plekken in de regio woonden. Daardoor was het lastiger om zorg op maat aan te bieden.

Nieuwe start
Cliënten van De Nieuwstad hebben bij Trajectum vaak al een lange periode behandeling of begeleiding gehad. Op De Nieuwstad hebben ze een eigen appartement en ze gaan meerdere dagdelen in de week naar hun werk. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig. Zij ondersteunen bij het vergroten van vaardigheden en leren het gedrag te sturen. De Nieuwstad is een tussenstap; uiteindelijk gaan de meeste cliënten door naar een eigen woning met minder begeleiding. Zo maken ze een (nieuwe) start in de samenleving.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden