FC Zutphen naar volgende bekerronde na 1-4 winst op RKSV Bornerbroek

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag in de laatste bekerwedstrijd in Bornerbroek een verdiende 1-4 winst geboekt. Bij de rust leidden de Zutphenaren met 0-3. Met dit resultaat gaan ze naar de volgende bekerronde.

In de eerste helft kwamen de gastheren uit Bornerbroek er niet echt aan te pas. FC Zutphen liet de bal snel rond gaan en het goed spelende middenveld wist continu de snelle spitsen te bereiken waarbij Benjamin Roters zijn tegenstander meermaals zijn hakken liet zien.

Het eerste doelpunt viel in de 13de minuut. Floris de Boer reageerde attent toen de doelman van RKSV de bal niet onder controle kreeg na een zuivere en harde schuiver van Luuk Meijer. Daarvoor had Benjamin Roters al op paal en lat geschoten na een paar mooie aanvallen. In de 26ste minuut was er een prachtig genomen vrije trap van Luuk Meijer, die de bal in de kruising schoot, en zo voor 0-2 zorgde. En in de 32ste minuut was het 0-3 na een prima kopbal van Benjamin Roters na een geweldige voorzet van Floris de Boer. Doelman Joey Wolsink hoefde de eerste helft slechts een keer in actie te komen.

De gastheren kwamen na de rust goed terug en waren niet van plan zich naar de slachtbank te laten leiden. Het team is in opbouw en speelde met het hart, en bovendien toonden ze aan dat ze wel degelijk goed konden voetballen. FC Zutphen deed het wat rustiger aan, maar liep toch deze wedstrijd tegen een paar vervelende blessures aan. In de 52ste minuut werd Lucas Hengstenberg na een goede dieptepass in de 16 meter onderuit gehaald. De scherp en goed leidende scheidsrechter gaf een penalty, waarna Benjamin Roters voor de 0-4 zorgde.

RKSV liet zich echter niet van de wijs brengen, en drie minuten later was het 1-4 na een knappe solo waarbij drie man van FC Zutphen werden uitgespeeld. Daarna was de wedstrijd gespeeld en vonden er hier en daar nog wat wissels plaats, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Opstelling FC Zutphen
Joey Wolsink (65. Siem Isselman), Hugo Groters (55. Niek Bakkerweerd), Hidde Ruessink, Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg, David te Slaa, Luuk Meijer (46. Koen Hulleman), Mido Blok, Floris de Boer, Benjamin Roters, Zidane El Hadouchi (70. Teun Isselman).

Komende zaterdag wordt het voor beide ploegen de start van de competitie waar lange tijd naar is uitgekeken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden