<p>Miriam Verbeek exposeert in de galerie van de Overtuin. Foto: PR</p>

Miriam Verbeek exposeert in de galerie van de Overtuin. Foto: PR

Extra tuinopenstelling De Overtuin tijdens Kunstroute

WARNSVELD - Op 25 en 26 september vindt de jaarlijkse Kunstroute van het WAQ plaats. Tijdens dit evenement exposeert Miriam Verbeek in de galerie van de Overtuin. Zij is gespecialiseerd in het vilten van wol die ze verwerkt tot unieke viltpanelen. Daarbij maakt ze gebruik van verschillende door haar zelf ontwikkelde vilttechnieken.

De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar. Ze exposeert kleurige viltpanelen van verstilde bossen en kleine werken van plantvormen in combinatie met silhouetten van mensen. Deze zijn ontstaan in de periode dat Miriam een masterclass in het Sieboldhuis in Leiden volgde. Hier is een zaadje geplant voor het creëren van nieuw werk. Miriam werd gefascineerd door tegenstellingen die in Japan speelden. Aan de ene kant de prachtige oude tradities en aan de andere kant de stress van de hedendaagse maatschappij waarbij burn-out en zelfdoding aan orde van de dag zijn. De kersenboom (Sakura), verwerkt Miriam in haar werk. In Japan staat de Sakura symbool voor de vergankelijkheid van het leven; de bloei is prachtig maar kort, net zoals het leven van de mens.

Als gastexposant exposeert Lotte Vrij (fotografie) uit Eindhoven met ‘Berkenrollen’. Toen ze op een struinwandeling de gekrulde dode berkenbast zag, deed haar dat denken aan de Dode Zeerollen, die een bron zijn van verhalen van lang geleden. Ze besefte dat iedere boom een verhaal in zich heeft. Ze heeft foto’s in combinatie met berkenbast verwerkt tot kleine installaties. 

Op zondag 26 september is er een extra openstelling van de tuin van de Overtuin. Iedereen kan deze prachtig herfsttuin bezoeken en genieten van koffie, thee en taart. De openingstijden zijn die dag aangepast aan de Kunstroute; van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang voor de expositie is vrij, de entree van de tuin bedraagt 3 euro. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen.


www.deovertuin.nl

info@deovertuin.nl 

0575 – 559 989

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden