<p>Sluiting drugspand. Foto: gemeente Zutphen</p>

Sluiting drugspand. Foto: gemeente Zutphen

Burgemeester sluit wederom drugspand in Zutphen

ZUTPHEN - Burgemeester Annemieke Vermeulen van de gemeente Zutphen heeft vandaag, woensdag 15 september, wederom een drugspand gesloten. Deze keer een woning aan de Beekstraat. De woning speelde een rol in de georganiseerde drugshandel. Bij een doorzoeking van de woning is een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Met de sluiting wil de burgemeester het gebruik van deze woning als drugspand beëindigen. De sluiting geldt voor een periode van zes maanden.

De burgemeester heeft de woning laten sluiten op basis van de Opiumwet en heeft deze aanpak vastgelegd in het Damoclesbeleid. De woning is verzegeld en er is een vermelding op aangebracht dat het pand niet mag worden betreden. Burgemeester Annemieke Vermeulen: “Drugs is een probleem in Zutphen en het tast de veiligheid in de buurt aan. Ik wil voorkomen dat onze kinderen afglijden en in het criminele circuit belanden. Daarom is de aanpak van drugscriminaliteit een belangrijk speerpunt in Zutphen. Ik roep ook iedereen op om signalen van drugshandel te melden bij de politie.”

Melding maken
Politie en gemeente werken samen aan de aanpak van drugscriminaliteit. Heeft u vermoedens van drugshandel bij u in de buurt? Meld dit dan. Signalen zijn bijvoorbeeld aanloop op vreemde (nachtelijke) tijdstippen, drugsafval op straat, overlast van personen die onder invloed zijn of bezoekers van de woning die steeds maar korte tijd blijven.

Melden kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden