Literair Zutphen zoekt versterking

ZUTPHEN - Stichting Zutphen Literair zoekt vrijwilligers die mee willen helpen bij het organiseren van literaire activiteiten. De werkzaamheden zijn divers.

Het literaire seizoen is begonnen. Stichting Zutphen Literair (SZL) heeft een groot aantal literaire activiteiten op de planning staan waar extra menskracht voor kan worden gebruikt. De stichting zoekt mensen die willen helpen bij de organisatie, coördinatie, regie, ontvangst, kaartverkoop, social media, fondsenwerving en publiciteit van literaire evenementen. Sinds de oprichting van SZL in maart 2020 konden door corona veel literaire activiteiten niet plaatsvinden. “Maar, achter de schermen hebben we niet stilgezeten,” vertelt voorzitter August Hans den Boef. “Nu de wereld weer langzaam opengaat kan het literair seizoen in volle vaart van start.” 

SZL houdt zich bezig met literaire activiteiten in Zutphen, zoals het maandelijks Literair Café dat van start gaat op maandag 20 september in het Broederenklooster, de stadsdichterstaak, de Ida Gerhardt Poëzieprijs en de jongeren-schrijfwedstrijd Stijl Achterover. Op 16 oktober staat de J.F. Martinetrede door Midas Dekkers op de agenda. En op 26 november de Rodenkoviering, naar aanleiding van de 101e verjaardag van Paul Rodenko. 

SZL heeft ook al plannen voor de toekomst. Namelijk het organiseren van een jaarlijks Literair Festival: ‘Het daghet in den Oosten’ en een jaarlijks huiskamerfestival met literaire optredens van Zutphense auteurs die voordragen uit eigen werk.

SZL zoekt vrijwilligers die willen helpen bij de organisatie van evenementen, voorstellingen en lezingen, of bij de kaartverkoop. Interesse? Neem dan contact op via: info@zutphenliterair.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden