<p>Een vrolijke clowneske voorstelling over twee zussen en hun broer op leeftijd die proberen te ontdekken wie van de drie dementie heeft. Foto: PR</p>

Een vrolijke clowneske voorstelling over twee zussen en hun broer op leeftijd die proberen te ontdekken wie van de drie dementie heeft. Foto: PR

Voorstelling ‘Wie van de drie heeft dementie?’ en ondertekening convenant

ZUTPHEN - Vrijdagmiddag 24 september van 15.00 tot 16.15 uur is de voorstelling ‘Wie van de drie heeft dementie?’ te zien bij de Kaardebol, Harenbergweg 1 in Zutphen. De voorstelling is voor iedereen die in zijn omgeving te maken heeft met dementie of daar meer over wil weten. Op ludieke wijze wordt met een toneelvoorstelling duidelijk wat het betekent voor mensen als iemand zelf of in hun omgeving dementie heeft. De voorstelling is gratis. Voorafgaand wordt het convenant ‘Naar een dementievriendelijk Zutphen’ ondertekend. 

Inloop is vanaf 14.30 uur bij de Kaardebol met koffie en thee met iets lekkers erbij. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, te reserveren via info@dementienetwerk.nl (maximaal 2 per mailadres). In verband met de coronamaatregelen, krijgt men in september per mail een bericht waarin staat of de voorstelling doorgaat of wordt verplaatst naar een latere datum. 

Voorstelling
Een vrolijke clowneske voorstelling van Theatergroep ‘Theater aan de lijn’ over twee zussen en hun broer op leeftijd die proberen te ontdekken wie van de drie dementie heeft. Ze doen met z’n drieën muziek- en geheugentesten. Het blijft in het ongewisse óf een van de drie dementie heeft en zo ja wie. Naast het onderwerp dementie gaat de voorstelling vooral over communicatie tussen de zussen en de broer. Ze gaan nog altijd met elkaar om als in hun kinderjaren. Een spel van macht, onmacht en verbondjes maken en toch om elkaar geven.

Naar een dementievriendelijk Zutphen
Voorafgaand aan de voorstelling zal wethouder Mathijs ten Broeke samen met Alzheimer Nederland afdeling Gelderland Oost, De Bovenkamer, Odensehuis Zutphen en het Dementienetwerk het convenant ´Naar een dementievriendelijk Zutphen´ ondertekenen. Dit is in de Kaardebol om 14.30 uur en bevestigt de samenwerking van gemeente en Zutphense organisaties om de samenleving dementievriendelijk te maken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden