Willemijn Voorham en Merel Hubatka van Buddy to Buddy ontvangen de cheque van Rudie van den Berg, Soroptimistclub Zutphen. Foto: PR
Willemijn Voorham en Merel Hubatka van Buddy to Buddy ontvangen de cheque van Rudie van den Berg, Soroptimistclub Zutphen. Foto: PR

Buddy to Buddy ontvangt afscheidsgift van Soroptimisten

ZUTPHEN - Zaterdag 11 september ontving Buddy to Buddy een cheque van duizend euro uit handen van de Soroptimisten in Zutphen. Dit gebeurde tijdens de afsluiting van een periode van drie jaar waarin de Soroptimisten Buddy to Buddy op verschillende manieren steunden.

Tijdens een kleinschalige bijeenkomst in de woonkamer van Buddy to Buddy werd teruggekeken op die drie jaar, waarin de Soroptimisten een mooie verbinding hadden met Buddy to Buddy. Om de stichting te helpen nieuwe Nederlanders in contact te brengen met inwoners van Zutphen, zijn er diverse multiculturele avonden georganiseerd, werden een aantal vrouwen van de Soroptimistclub zelf buddy van een nieuwkomer en er was een indrukwekkende ontmoeting in het AZC.

Behalve het verzorgen van ontmoetingen met de verschillende culturen, steunden de Soroptimisten Buddy to Buddy ook financieel. Een aantal grotere evenementen ging door corona helaas niet door, maar met het maken en verkopen van mondkapjes brachten de Soroptimisten het mooie bedrag van 1300 euro bij elkaar. En afgelopen zaterdag ontving Buddy to Buddy dus nog eens duizend euro.

De Soroptimisten kijken terug op een betekenisvolle, inspirerende periode met Buddy to Buddy. Voor hen is het nu tijd om zich te richten op een ander project, waarmee zij willen bijdragen aan een betere positie voor vrouwen en meisjes.

Voor meer informatie over beide organisaties, zie de websites. 


buddytobuddy.nl/Zutphen

soroptimist.nl/zutphen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden