Trio Tamala. Foto: PR

 Trio Tamala. Foto: PR

Improvisaties uit West-Afrika in het Wereldlokaal

Algemeen

ZUTPHEN -  Elke eerste zondag van de maand kunnen liefhebbers van wereldmuziek hun hart ophalen. In dit nieuwe seizoen van het Wereldlokaal kan het publiek genieten van topmusici uit Zuid-Amerika, Suriname, West-Afrika, India, Spanje, Griekenland, Azerbeidzjan, en Syrië. Het programma is te vinden op de website. Op zondag 5 september is om 16.30 uur te beluisteren het Trio Tamala met traditionele en hedendaagse muziek uit Senegal. Mola Sylla, Bao Sissoko en Wouter Vandenabeele switchen met gemak tussen traditie en innovatie, kracht en subtiliteit, droom en realiteit.

Mola Sylla zingt met de kracht van zijn hart. Zijn korrelige stemgeluid maakt hem tot een van de meest creatieve Senegalese zangers, getuige zijn lange samenwerking met de Nederlandse cellist Ernst Reijsiger. Mola Sylla speelt ook xalam (West-Afrikaanse luit), kongoma en kalimba (duimpiano) en percussie. Bao Sissoko is een getalenteerde kora-speler die in heel Europa wordt erkend. De Gentse violist Wouter Vandenabeele houdt ervan om verschillende soorten muziek te ontdekken en te ontmoeten. Hij regisseerde het prestigieuze project ‘Hadzidakis’ voor de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Hij is o.a. bekend van de ensembles ‘Ambrozijn’ (Vlaamse traditionele muziek) en ‘Olla Vogala’ (zijn wereldmuziekorkest).

Entree volwassenen 17,50 euro, scholieren en studenten 10 euro en kinderen 7 t/m 12 jaar, asielzoekers en minima 5 euro. Vanwege corona is reserveren en vooruit betalen verplicht. Men reserveert via: info@wereldlokaal.nl en maakt het juiste bedrag over naar bankrekening NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton. 


www.wereldmuziek.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant