De Duitse journalist Christoph Driessen maakte onder meer kennis met chocolatier Huub Janson. Foto: InZutphen
De Duitse journalist Christoph Driessen maakte onder meer kennis met chocolatier Huub Janson. Foto: InZutphen

Duitse journalisten weten Zutphen weer te vinden en zeggen het voort

Algemeen

ZUTPHEN – Eindelijk kon InZutphen-directeur Mark Schuitemaker deze zomer weer Duitse journalisten rondleiden in onze stad. Bijna een jaar lang was dat door de corona-pandemie niet mogelijk. Schuitemaker genoot ervan onder andere de journalist Christoph Driessen van DPA de stad te laten zien en aan zijn werk in de Duitse media terug te lezen, vond Christoph dat ook zeker succesvol. Hij raadt toeristen uit Duitsland aan niet direct door te rijden naar de kust, maar onder meer de “parel” Zutphen te bezoeken.

“De lucht smaakt naar een frisse bries, in de verte krijsen meeuwen, maar je bent nog niet aan zee. Huizen in alle variaties van baksteen nestelen zich tegen elkaar in de straten. Ze zijn hier vaak maar twee verdiepingen hoog, in tegenstelling tot Amsterdam”, schrijft hij. Hij bezocht Zwolle, Deventer en Zutphen, met de “historische oude binnenstad van verbazingwekkende proporties”. 

Riddersprookje
Hij noemt Zutphen “de stad van originele winkels”. Enthousiast troonde Schuitemaker hem mee langs winkels met houten speelgoed, biologische kaas en kleding van hennep, bamboe en soja. De geuren van de delicatessenzaken, de geluiden van de stad en het Wijnhuiscarillon en de kennismaking met onder andere chocolatier Huub Janson en met Anton de Lange van het Broederenklooster bejubelt hij in de Duitse pers: “Je waant je in een riddersprookje.”

Duitse toeristen
“En nog iets valt op: je ontmoet veel minder toeristen”, belooft de Duitse journalist zijn publiek. Maar of dat lang stand houdt… Nu zijn wervende artikelen over Zutphen en Oost-Nederland in de Duitse pers verschijnen zou dat wel eens kunnen gaan veranderen. Zutphen Promotie staat al klaar om ook Duitse toeristen wegwijs te maken in onze Hanzestad. Schuitemaker: “We staan te trappelen om Zutphen weer aan veel meer mensen te laten zien.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant