<p>De geitenact van Steffie Rutten viel zeer in de smaak. Foto: Rudi Hofman</p>

De geitenact van Steffie Rutten viel zeer in de smaak. Foto: Rudi Hofman

Spectaculaire jaarafsluiting voor leerlingen Jan Ligthart dankzij Circus Bolalou en ouderraad

ZUTPHEN - Hoe kunnen we de leerlingen van onze school een onvergetelijke afsluiting van dit lastige coronajaar bezorgen? Door iedereen op een circusvoorstelling te trakteren, bedacht de ouderraad van openbare daltonbasisschool Jan Ligthart in Zutphen. Afgelopen vrijdag genoten de kinderen in de gymzaal bij school met volle teugen van Circus Bolalou.

Door Rudi Hofman

Steffie Rutten van Circus Bolalou had twee artiesten en twee geiten meegebracht naar de Jan Ligthartschool aan de Leeuweriklaan. Zij verzorgden in de gemeentelijke gymzaal ’s ochtends vijf voorstellingen zodat alle groepen aan hun trekken kwamen. 

De kinderen uit groep 1/2A hadden om negen uur de primeur. Hun stralende ogen verraadden dat zij er veel zin in hadden en niet konden wachten tot de voorstelling zou beginnen. Allereerst kregen zij de met ballen en ringen jonglerende Yoshi te zien. Yoshi moest duidelijk wennen aan het vroege tijdstip; zijn show verliep niet geheel vlekkeloos, maar het jonge publiek was niettemin onder de indruk en klapte enthousiast voor hem.

Knallende ballonnen
Yoshi trad daarna samen op met Clown Frasco. De twee lieten zien goed op elkaar ingespeeld te zijn. Zij wisten met knallende ballonnen en rake grapjes de zaal herhaaldelijk aan het lachen te krijgen. Vervolgens was het de beurt aan Steffie en haar geiten. Het ene geitje maakte op een ‘brug’ kniebuigingen en het andere sprong over hem heen en daarna ook door een hoepel. De kinderen smulden van dit schouwspel.

Op de foto
De voorstelling eindigde met een spectaculaire balanceeract van Yoshi met talrijke op elkaar gestapelde bladen vol glazen. Het hooggeëerde publiek klapte nog een keer de handen stuk en mocht toen op de foto met door iemand van de ouderraad gemaakte circusattributen.

Ouderraadvoorzitter Laura Funke is een circusfan en zag Bolalou al eens eerder elders in Zutphen. “Ik vond dat we echt iets voor de kinderen moesten doen, omdat veel dingen (zoals het Tuinfeest op het schoolplein en de Gekkeharendag, red.) door corona niet konden doorgaan. Linda Goudswaard heeft afgelopen voorjaar contact gelegd met het circus. Het is wel een rib uit ons lijf, maar we steunen het circus hiermee en de kinderen hebben deze extra activiteit verdiend.”

IJs en patat
Om de feestdag compleet te maken, konden de leerlingen behalve van het circus ook genieten van een ijsje (dankzij Schildersbedrijf Toelak) en van patat in de middagpauze. Zelfs de al afgezwaaide leerlingen van groep acht kwamen voor dit onverwachte toetje - inclusief circusvoorstelling - nog eenmaal terug naar hun ‘oude’ school.

Sjoerd Wassink, de directeur van de 155 leerlingen tellende Jan Ligthartschool, was direct enthousiast toen de ouderraad hem over het circusidee inlichtte. “We hebben een zeer betrokken ouderraad. Dankzij hun inzet krijgen de kinderen nu een jaarafsluiting die ze nooit zullen vergeten.”

Verbouwing
De school maakt de laatste jaren een groei door, zei Wassink. In de zomervakantie ondergaat de Jan Ligthart een flinke verbouwing. Er komen nieuwe toiletten, plafonds, lampen en keukentjes (in de lokalen) en verder is de installatie van een modern afzuigsysteem voorzien.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden