Nieuwe gemeentepolis voor Zutphen

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen heeft een nieuwe aanbieder gevonden voor de gemeentepolis, een voordelige zorgverzekering voor minima. Vanaf 1 januari 2022 wordt Aevitae de nieuwe aanbieder van de gemeentepolis. De gemeenteraad moet hier nog mee instemmen.

Wethouder Laura Werger: “Ik ben blij dat we een goed aanbod hebben gekregen van verzekeraar Aevita zodat de gemeentepolis niet verdwijnt uit Zutphen. Het is zeker niet vanzelfsprekend om als gemeente een gemeentepolis te kunnen bieden, dat lukt niet overal. Wij zien uit naar een prettige samenwerking met Aevitae en bedanken Menzis voor hun inzet!”

Deelnemers aan de gemeentepolis krijgen vanzelf bericht van de gemeente. Zo krijgen alle deelnemers een bericht zodra de gemeenteraad akkoord is met de nieuwe aanbieder. De gemeenteraad neemt hierover in september een besluit. In november ontvangen alle deelnemers een aanbod om de overstap te maken.

Menzis stopt
Verzekeraar Menzis heeft aangegeven per 1 januari 2022 te stoppen met de gemeentepolis in de gemeente Zutphen. In 2021 waren er 1765 deelnemers aan de gemeentepolis, waarvan 422 kinderen. Menzis ondersteunt de gemeente en de deelnemers om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen. Overstappen naar de nieuwe gemeentepolis is niet verplicht, maar gebeurt op vrijwillige basis.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden