<p>De foto moet &#39;Het meisje met de Parel&rsquo; van Johannes Vermeer voorstellen. Foto: Ella Rijsdijk </p>

De foto moet 'Het meisje met de Parel’ van Johannes Vermeer voorstellen. Foto: Ella Rijsdijk

Barbies spelen de hoofdrol in expositie

Expositie Waterkracht

ZUTPHEN - Wijkcentrum Waterkracht opent op woensdag 21 juli een nieuwe, kleine expositie van Ella Rijsdijk en Rosa van Lenten.

Omdat Ella zich door autisme moeilijk kan uiten, helpt haar begeleidster Rosa van Lenten haar om een uitlaatklep te vinden. En dat is gelukt: Ella maakt stop-motionfilmpjes en foto’s. Daarmee brengt ze haar visie op de wereld tot uitdrukking. De hoofdrolspelers in de filmpjes zijn barbies. Deze beleven de meest hilarische avonturen. Daarnaast kijkt Ella heel goed naar de klassieke kunstwerken. Met uiterste precisie weet ze in haar studio met haar barbies composities te maken die lijken op de wereldberoemde kunstwerken van o.a. Breitner, Botticelli en Vermeer. Door de volstrekt eigen toets van Ella worden het geheel unieke werken.

In verband met de coronamaatregelen zal de opening in besloten kring plaatsvinden. De werken zijn echter tijdens de openingstijden van het centrum gewoon te zien. De expositie duurt tenminste tot 21 augustus. Entree is gratis. Kijk ook op www.wijkcentrumwaterkracht.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden