<p>Werk van Dora Kotsi-Felici voor IJsselbi&euml;nnale. Zutphen. Foto: Gerlinde Schrijver</p>

Werk van Dora Kotsi-Felici voor IJsselbiënnale. Zutphen. Foto: Gerlinde Schrijver

Kunstwerken IJsselbiënnale verplaatst vanwege hoogwater

ZUTPHEN/BRONKHORST - Door de hevige regenval in Duitsland en Zwitserland zal het water in de IJssel de komende dagen zeer gaan stijgen, waardoor de IJsselbiënnale genoodzaakt was om donderdag 15 juli twee kunstwerken te evacueren.  

Het gaat om het kunstwerk ‘Earthfall’ van Simone Hooymans, een ruimte met zicht op de IJssel dat in het buitengebied bij Bronkhorst staat, en om het kunstwerk ‘IJssel Alga Lab’ van Dora Kotsi-Felici, dat te zien is als men vanaf het voetpad langs de Vispoortstraat in Zutphen ter hoogte van huisnummer 68 richting IJssel kijkt. De eerste is een tijdelijk geplaats huisje wat in zijn geheel wordt afgebroken om na het weekend weer herplaatst te worden, de laatste is met een verreiker verplaatst naar hoger gelegen terrein. 

De kunstwerken zijn tijdelijk niet meer te bewonderen maar worden zo snel mogelijk weer toegevoegd aan de 120 kilometer lange kunstroute. De overige 25 kunstwerken van deze internationale buitententoonstelling zijn gewoon te bezichtigen.  ‘De impact van klimaatverandering’ is niet alleen als thema van toepassing op de kunstwerken uit de buitententoonstelling IJsselbiënnale 2021, want hoe ironisch is het dat juist kunstwerken die klimaatverandering agenderen moeten wijken voor het stijgende water... 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden