<p>Tonnie Looijenga kreeg van de PvdA Zutphen-Warnsveld de taart aangeboden als dank voor haar inzet en enthousiasme als voorzitter van het wijkteam. Foto: PR</p>

Tonnie Looijenga kreeg van de PvdA Zutphen-Warnsveld de taart aangeboden als dank voor haar inzet en enthousiasme als voorzitter van het wijkteam. Foto: PR

Rode taart voor wijkteam de Zuidwijken

ZUTPHEN - De PvdA heeft de rode taart uitgereikt aan de voorzitter van het wijkteam de Zuidwijken. Het wijkteam ondersteunt bewoners initiatieven met subsidie, advies, kennis en korte lijnen naar de gemeente. Het wijkteam de Zuidwijken is een belangrijke schakel voor de leefbaarheid en sociale cohesie in de wijk.

Tonnie Looijenga kreeg van de PvdA Zutphen-Warnsveld de taart aangeboden als dank voor haar inzet en enthousiasme als voorzitter van het wijkteam. De afgelopen jaren vertelt ze, is ze vooral samen met de wijkteamleden en de wijkregisseur bezig geweest om de kerntaak van het wijkteam: de leefbaarheid in de wijk vergroten door middel van het ondersteunen, en/of meehelpen bij het organiseren van activiteiten. Om de leefbaarheid te vergroten tijdens de coronaperiode is niet gemakkelijk gebleken heeft het wijkteam wel gemerkt.

Het Wijkteam houdt zich, waar mogelijk, bezig met knelpunten in de wijk en buurt, advies en ondersteuning van commissies in de wijk, belangen behartigen en participatie van bewoners en overleg met diverse instanties over de woonomgeving. De gemeente stelt het wijkteam daar jaarlijks een budget voor beschikbaar.

“Zo ondersteunde het wijkteam de commissie die de tunnel op de Bagijnenland op gaat knappen en hebben we meegekeken naar de plannen om de groene omgeving van de Harenbergweg opnieuw in te richten. Waren we bezig als team met Zuidwijken schoon, adoptie van groen en prullenbakken. Werd er een boodschappendienst geregeld voor mensen die door corona hun boodschappen niet zelf kunnen doen. Maar ook de toekomstplannen van de gemeente over het ophalen van de afvalstoffen in onze wijk heeft de aandacht”, zo vertelt Tonnie.

Ze geeft aan dat zij zelf wat rustiger aan wil doen en haar taken geleidelijk over wil dragen aan nieuwe buurtgenoten/ vrijwilligers, die ook graag mee willen praten over de wijk. Om haar taken te kunnen overdragen is ze op zoek naar een nieuwe voorzitter en zo mogelijk een secretaris. Zelf vindt zij het werk en de contacten die ze heeft door het wijkwerk nog steeds zo interessant dat ze nog wel lid wil blijven en ondersteuning wil bieden aan het wijkteam. Het wijkteam is bereikbaar op mailadres wijkteamdezuidwijken@gmail.com of kijk eens op www.dezuidwijken.nl. Meer informatie en/of opgeven als vrijwilliger om mee te praten: neem dan contact op met Tonnie Looijenga via 0575 - 521908.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden