Wethouder Mathijs ten Broeke opent de moestuin. Foto: PR

Wethouder Mathijs ten Broeke opent de moestuin. Foto: PR 

Nieuwe moestuin voor OBS De Waaier

Algemeen

ZUTPHEN - Al jarenlang gaan de leerlingen van OBS De Waaier in Zutphen naar de moestuin. Door het voornemen om woningen te bouwen op de plek van de moestuin aan de Vijfmorgenstraat, hebben zij de moestuin helaas moeten verlaten. Toch hebben zij niet stil gezeten. Samen met een groep vrijwilligers en de tuinman hebben zij ervoor kunnen zorgen dat op het schoolplein een geweldige nieuwe moestuin is vormgegeven.

Mede door Stichting stadsvoedsel Zutphen en het voedseleducatieproject van de gemeente Zutphen wordt al een aantal jaren waardevolle educatie verzorgd rond het thema gezondheid. In de moestuin ervaren leerlingen het werken met hoofd, hart en handen. Bij de aanleg, het onderhouden en het oogsten komen alle facetten van het onderwijs prachtig samen. Nu de moestuin voor de school is gesitueerd zien leerlingen dagelijks alles groeien en tot bloei komen. Wanneer er geoogst kan worden bereiden leerlingen samen maaltijden met en voor elkaar. Vorig jaar hebben buurtgenoten ook meegegeten en momenteel ondersteund een buurtbewoner met het onderhoud van de moestuin.

Wethouder Mathijs ten Broeke heeft de moestuin op 1 juli officieel geopend met de onthulling van het bord van de moestuin.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant