Afbeelding
Foto: PR

Mini-opslag in trek, opslagaanbieder Storage Share opent vestiging in Zutphen

XInterviews & Achtergrond

ZUTPHEN – Het succesvolle opslagbedrijf Storage Share opent in Zutphen een nieuwe vestiging. Storage Share verbouwt leegstaande bedrijfsruimtes om naar mini-opslagruimtes voor particulieren en bedrijven. Aan de Zweedsestraat 2 zijn 117 opslagunits variërend van 2 tot 12 m2 gecreëerd. De eerste huurders hebben inmiddels hun inboedel opgeslagen.

Storage Share verhuurt op ongeveer vijftig locaties in Nederland leegstaand vastgoed als tijdelijke opslagruimte voor particulieren en bedrijven. Een deel van de leegstaande bedrijfsruimte aan de Zweedsestraat 2 is in opdracht van Storage Share omgebouwd tot opslagunits. “Deze opslagunits worden voornamelijk verhuurd aan particulieren die op zoek zijn naar een tijdelijke plaats voor inboedels”, vertelt Julian Doorten, mede-oprichter van Storage Share. “Daarnaast zien we ook dat veel ZZP’ers met gereedschap of ondernemers ruimtes huren”.

Eerste huurders melden zich

Onlangs is de locatie in Zutphen officieel geopend. De eerste huurders hebben zich inmiddels gemeld en hun spullen opgeslagen. Bas Franken, wonende in Zutphen: “Ik heb een nieuwe woning gekocht, maar die wordt nu eerst nog verbouwd. Ondertussen ga ik mijn huidige woning al wel vast verkopen. Ik sla mijn inboedel tijdelijk op bij Storage Share totdat de verbouwing is afgerond. Ik verwacht dat dit ongeveer een jaar gaat duren en dan haal ik mijn spullen weer op.”

Opslag inboedel en hobby-spullen populair

Doorten verwacht dat de ruimtes snel verhuurd zijn: “Wij zien dat het aanbod van kwalitatief goede mini-opslagruimte in de regio relatief beperkt is. Bovendien is de opslagruimte die aanwezig is, behoorlijk prijzig. Vandaar dat we in totaal 700 m2 aan kwalitatieve en betaalbare opslagruimte hebben toegevoegd aan de markt in Zutphen. De locatie in Zutphen is onze zesde in de provincie Gelderland en sluit perfect aan bij onze ambitie naar een landelijk dekkend netwerk”. 

Onderzoek van Storage Share in steden van vergelijkbare grootte als Zutphen laat zien dat ruwweg de helft opslagruimte huurt voor het opslaan van inboedel. Nog eens een kwart slaat hobby-spullen op. De meerderheid (44%) huurt vanwege een verhuizing, 36 procent vanwege ruimtetekort thuis en 12 procent vanwege een verbouwing. 

Duurzaamheid belangrijk

Door bestaand vastgoed om te bouwen tot opslagruimten is huren bij Storage Share goedkoper èn wordt een bijdrage geleverd aan duurzaamheid. “Voor onze huurders weegt het aspect duurzaamheid steeds zwaarder”, vertelt Doorten.

Storage Share maakt enerzijds gebruik van kantoren die langdurig leeg staan vanwege de locatie of het voorzieningenniveau. Anderzijds worden bedrijfshallen compleet verbouwd en voor de lange termijn ingezet worden voor de opslag van inboedels en bedrijfsvoorraden. De nieuwe locatie aan de Zweedsestraat 2 valt in die laatste categorie. “Op deze wijze leveren we een bijdrage aan de betekeniseconomie. We maken leegstaand vastgoed weer rendabel en voorkomen sloop en de daarmee samenhangende afvalstroom.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Storage Share. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant