<p>Bezoekers kunnen dit beeld &#39;Op Gelijke Afstand&#39; eenmalig fysiek beleven. Foto: PR</p>

Bezoekers kunnen dit beeld 'Op Gelijke Afstand' eenmalig fysiek beleven. Foto: PR

Opening beeldenexpositie in Emerpark

ZUTPHEN - In Zutphen hebben de kunstenaars Ria Maasdam, Jeroen Hoogstraten, Han Lammers en Ineke van Vliet een buitenexpositie gerealiseerd in het Emerpark, achter het gemaal Helbergen in het kader van de IJsselbiënnale. Deze werken zullen tot 20 september in het park staan. Zondagmiddag 27 juni om 15.30 uur zal de Zutphense expositie in het Emerpark door wethouder Mathijs ten Broeke worden geopend. Deze middag zullen van 13.00 tot 17.00 uur tevens de kunstenaars aanwezig zijn.

Voor de openingsmiddag heeft Jeroen Hoogstraten een fysieke versie van zijn beeld ‘Op Gelijke Afstand’ gemaakt. De bezoekers kunnen dit beeld eenmalig fysiek beleven. De verdere periode van de tentoonstellingen is dit beeld en ‘de Oude IJsselloop’ met een QR-code te ervaren. Han Lammers werkt in ‘Braided Wave’ met zink en wiskundige vergelijkingen, waarbij hij de oneindigheid weergeeft. Zijn andere beeld voor deze editie is: ‘No Wasted World’. Hier zit een wereldbol gemaakt van gerecyclede en reststukken staal, koper, zink en messing. Ineke van Vliet is gefascineerd door de Nederlandse omgang met onze rivieren door de tijd heen. Haar werk ‘Waterstand’ beweegt dan ook met het water mee, zoals wij dat ook al eeuwen doen, en is dan ook een steeds veranderend beeld.

Het beeld ‘Water en Vuur’ van Ria Maasdam is een duobeeld van een kampvuur met een smeltende iglo, dat onze ambivalentie laat zien ten aanzien van fossiele verbranding.

IJsselbiënnale en Zutphen
Tijdens de biënnale, die langs de hele IJssel loopt, zijn de hele zomer kunstwerken te bewonderen van nationaal en internationale kunstenaars. Daarnaast is met hulp van lokale initiatieven een activiteitenprogramma ontwikkeld. Het centrale thema ‘Tij, Tijd en Tijdelijkheid’ is op individuele wijze vorm gegeven. Zo biedt de IJsselbiënnale – samen met ruim 100 makers uit de IJsselvallei! – rondleidingen, lezingen van de kunstenaars, muziek, tentoonstellingen, wandelingen, workshops en theater in de uiterwaarden, bij sluizen, op landgoederen en in de karakteristieke Hanzesteden.

Met deze groepsexpositie heeft de gemeente er een waardevolle trekpleister bij. Daarom kreeg deze groep toestemming om een aantal kunstwerken in het park te plaatsen tijdens de IJsselbiënnale.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden