De VW Kevers trekken volop de aandacht in het Achterhoekse landschap.
De VW Kevers trekken volop de aandacht in het Achterhoekse landschap. Foto: Alice Rouwhorst

Avontuur in een Volkswagen van weleer

Algemeen

Steenderen – “Ze staan voor vrijheid, blijheid. En dat is ook precies wat ze je geven. Zodra je de motor start en erin weg rijdt, doet dat wat met je. Het geluid van de motor, het minimalistische interieur, het versnellingspookje, het open dakje…. het geeft een vrij gevoel en het tovert een glimlach op je gezicht. Iedereen heeft er wat mee, jong en oud. Mensen kijken altijd op of om bij het zien van onze VW bus of Kevers. Klanten zeiden dat ze zelfs een extra rondje rond de kerk te rijden vanwege alle aandacht die ze ermee trokken!”, zeggen Guy en Elisabeth Dolmans van verhuurbedrijf @VANture enthousiast.

Door Alice Rouwhorst

Het idee om nostalgische auto’s te gaan verhuren kregen ze in Berlijn toen ze daar voor zijn werk woonden. “Daar zag je heel veel Trabantjes, Kevers en andere klassieke auto’s rondrijden die werden verhuurd. Met name de VW busjes vonden wij erg leuk. Deze bus hoort bij de jaren ’60, de hippietijd en heeft inmiddels een cultstatus.” Ze kochten er één en knapten hem volledig op. “Hij was nog beter dan die ooit geweest was!” Eenmaal terug in Nederland begonnen ze met het succesvol verhuren van hun grijsblauwe hippe VW bus. Ze kregen steeds meer aanvragen, voor trouwpartijen, bedrijfsuitjes of vriendenuitjes. Om aan deze vraag te kunnen voldoen kochten ze een tweede bus, waarvan ze hopen dat deze eind van de zomer tiptop in orde is, zodat die ingezet kan worden. Op dit moment is de VW bus tot hun grote spijt niet beschikbaar voor verhuur. Hun eerste bus werd eind vorig jaar namelijk onherstelbaar beschadigd tijdens een rit. “Heel erg jammer. Daar waren we best wel even door van slag, maar gelukkig hadden we de tweede al gekocht en zijn we dus over een paar maanden weer in bezit van een soortgelijke VW-bus.”

Groot avontuur voor grote en kleine groepen

Gezinnen en gezelschappen kunnen bij @VANture terecht voor een prachtig avontuur door de Achterhoek in een VW bus of kekke VW Kever met vouwdakje uit begin jaren ’70. “Kleinere groepen en gezinnen vonden de daghuur van een 8-persoonsbus vaak net te duur. Om dat vrije gevoel voor iedereen toegankelijk te maken verhuren we sinds enige tijd ook Kevers. Vanaf het startpunt aan de Bronkhorsterweg begint, zodra de motor ronkt het avontuur door de mooie Achterhoek! Niks geen navigatie die zegt of je links of rechts af moet, niks geen stuurbekrachtiging, niks geen airco. Nee, juist niks van dat alles! Je kiest je eigen route, moet echt draaien aan het stuur om de wielen een andere kant op te zetten, voor de verkoeling gaat het dak los en je moet de pedaal echt volop in trappen om te remmen of gas te geven. Aan het geluid van de motor te horen maak je een topsnelheid, maar de meter blijft bij 80 km per uur steken. Kortom: de ultieme belevenis op vier kleine ronde wielen.

Goed verzekerd op pad

“De VW bus wordt, zodra het weer kan, verhuurd aan maximaal acht personen voor 299 euro. De Kever is voor maximaal vier personen en huur je voor 125 euro voor acht uur rijplezier. Je bent volledig verzekerd en gaat met een volle tank op pad. Aan het eind van de dag moet de bolide weer volgetankt afgeleverd worden. Voor degenen die niets willen missen hebben we een route uitgezet die langs veel bezienswaardigheden in de Achterhoek gaan. Tevens is het mogelijk om een lunchbox gevuld met Achterhoekse producten erbij te bestellen. Of wat voor wensen dan ook, in overleg kunnen we maatwerk leveren.”

Dit artikel wordt u aangeboden door @VANture. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld