<p>Werk van Mara van Laaren &#39;Goudleerbehang 2019 olieverf op doek&#39; in Museum Henriette Polak. Foto: PR</p>

Werk van Mara van Laaren 'Goudleerbehang 2019 olieverf op doek' in Museum Henriette Polak. Foto: PR

Musea Zutphen opent met drie wisseltentoonstellingen

ZUTPHEN - Musea Zutphen is, net als alle musea in Nederland, zo verheugd dat de museumdeuren eindelijk weer open gaan. Daarom opent Musea Zutphen met maar liefst drie wisseltentoonstellingen. De extra verlengde tentoonstelling ‘Zilver voor Iedereen’ en de nieuwe tentoonstellingen ‘Anna Metz | Vertaalde werkelijkheid’ en ‘Mara van Laaren | Monologue Intérieur’.

Verlengd Zilver voor iedereen
Het museum is trots op het Zutphens zilver, met een geschiedenis die teruggaat tot de glorierijke Hanzetijd. Het Stedelijk Museum Zutphen toont historisch zilver – Hollandia zilver uit Zutphen - om te benadrukken hoe bijzonder het is dat een eeuwenoud ambacht de tijd glansvol heeft getrotseerd en nog springlevend is. Daarnaast tonen maar liefst 21 hedendaagse zilversmeden objecten in een rijk scala aan vormen en stijlen. Hun werk wortelt in een eeuwenoude ambachtelijke traditie, maar vernieuwing en experiment in materiaal en techniek maken hun werk uiterst actueel ‘van nu’. Tot en met 27 juni 2021 te zien in het Stedelijk Museum Zutphen.

Anna Metz | Vertaalde werkelijkheid
In samenwerking met de kunstenaar en met Fondation Custodia in Parijs worden werken van Anna Mets (1939) getoond in De Etalage van Museum Henriette Polak. Het betreft kleurendrukken (aquatint) en een selectie van Metz’s veelal landschappelijke etsen uit de jaren 2012-2019. Anna Metz werd opgeleid aan de kunstacademies in Den Haag en Amsterdam. Zij beschouwt Paul Citroen, Dirk van Gelder en Kees Verwey als haar leermeesters. Pas op latere leeftijd ging ze meer experimenteren met de etstechniek. Haar onorthodoxe manier van werken laat zich aflezen aan haar indrukwekkende kleurendrukken in deze kleine presentatie in Museum Henriette Polak. De tentoonstelling Vertaalde werkelijkheid van Anna Metz is van 19 juni t/m 26 september te zien in De Etalage van Museum Henriette Polak.

Mara van Laaren | Monologue Intérieur
Mara van Laaren (Amsterdam, 1977) maakt schilderijen van imposante, historische ruimtes. In haar werk zoekt ze naar stilte. Van Laarens schilderijen nodigen uit tot reflecteren. Zij stopt de tijd. Het spel van perspectief, kleurgebruik en lichtinval geven haar schilderijen soms een mystieke, en soms een mysterieuze uitstraling. De toeschouwer waant zich alleen in een ruimte… of hebben deze muren en raampartijen ogen en oren? Duidelijk is dat zij meer hebben gezien en gehoord dan wij kunnen bedenken. De tentoonstelling Monologue Intérieur van Mara van Laaren is van 19 juni t/m 7 november te zien in Museum Henriette Polak.

Extra informatie
Alle tentoonstellingen in Musea Zutphen zijn tijdens openingstijden van dinsdag – zondag van 11.00 - 17.00 uur te zien in het Hof van Heeckeren, ’s Gravenhof 4 in Zutphen. Bezoekers moeten vooraf een tijdslot reserveren via de website www.museazutphen.nl. Voor pashouders Museumkaart en BankGiro Loterij VIP-kaart en kinderen tot 12 jaar geldt vrije entree in de musea, ook vooraf reserveren voor een tijdslot. Mondkapje dragen is binnen verplicht.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden