Kunstenaars zetten de deuren van hun ateliers open

ZUTPHEN - Op zaterdag 26 en zondag 27 juni vindt de zevende editie plaats van het Landelijk Atelierweekend waaraan meer dan 350 ateliers in heel Nederland deelnemen. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars. In de gemeente Zutphen alleen al, openen 23 kunstenaars de deuren van hun atelier.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats van een kunstenaar bij hen in de buurt en zo meer te weten te komen over hoe hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. De organisatie is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebber en kunstenaar.

Deelnemende ateliers in eigen omgeving
In elke provincie zijn meerdere ateliers te bezoeken. Via de website van het Landelijk Atelierweekend kunnen geïnteresseerden makkelijk opzoeken welke ateliers wanneer geopend zijn. Een handige zoekfunctie maakt het vinden van deelnemende ateliers in de eigen omgeving heel eenvoudig.

In Zutphen zijn onder meer de ateliers te bezoeken van Frederiek Walrecht, Kim van IJzendoorn, Mar-Arte, Miriam Verbeek en Sacha Brienesse. In Warnsveld zijn de ateliers van Sandra van de Griendt, Cornel Pepers en Jan van der Kamp geopend. Kijk voor de meest actuele informatie en deelnemers op de website van het Landelijk Atelierweekend en zoek op Zutphen en/of Warnsveld.

Workshops, exposities en demonstraties
Veel kunstenaars organiseren in hun atelier ook extra activiteiten zoals een mini-workshop, een demonstratie of een expositie met werk van andere kunstenaars. In de online agenda van het Landelijk Atelierweekend kan men zien welke ateliers extra activiteiten organiseren en of daar eventueel (vanwege covid19-maatregelen) voor gereserveerd moet worden.

Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend. Uiteraard gelden tijdens een bezoek de geldende maatregelen vanuit de overheid. Deze zijn ook te vinden op de homepagina van het Landelijk Atelierweekend.


landelijkatelierweekend.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden