<p>Beelden van de Obstacle-trainingen, dit jaar in Halle. Foto: PR</p>

Beelden van de Obstacle-trainingen, dit jaar in Halle. Foto: PR

Buddy Obstacle Run moet wachten tot oktober

Evenement gehandicapte sporters in Warnsveld afgelast

ACHTERHOEK - Het wordt noodgedwongen wachten tot oktober voor de eerstvolgende Buddy Obstacle Run. De stichting Battle4Kids moest die van deze maand in Warnsveld voor het tweede jaar op rij afgelasten vanwege de nog steeds geldende coronaregels. Maar zoals de speciale hindernissen voor de gehandicapte sporter al laten zien denkt de stichting graag in oplossingen. Bijvoorbeeld voor de Buddy Obstacle Run najaarseditie die op 3 oktober in Hummelo haar première zal beleven.

De stichting Battle4Kids heeft als missie sport meer inclusief te maken voor alle typen sporters en hierbij geld in te zamelen voor het goede doel. De stichting kijkt vooral naar wat wel kan. En dat wordt de najaarsrun in Hummelo met uitdagende parcoursen verdeeld over de afstanden 3,5, 7 en 11 km. Het parcours van 3,5 km is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers, een echte primeur. Wat ook een primeur is, is dat het bij deze run mogelijk is om een campingarrangement te boeken zodat de deelnemers nog net wat langer van de sfeer kunnen genieten. Net als bij de zomereditie kunnen de deelnemers zich laten sponsoren om geld op te halen voor het goede doel. Dat is dit keer de ziekte van Kawasaki. Ga voor meer informatie en het bestellen van een ticket naar de website van buddyrun.

Trainen
Daarnaast zijn er de afgelopen tijd verscheidene activiteiten opgestart speciaal voor jongeren met een beperking. Sinds 17 april is er in Halle een trainingslocatie waar kinderen met een beperking onder begeleiding van deskundige trainers ervaring op kunnen doen met obstacle running. Op deze locatie staan verschillende hindernissen die speciaal toegankelijk zijn gemaakt voor sporters met een beperking zodat alle jongeren, ongeacht hun fysieke toestand een trainingsprogramma kunnen volgen. Dat betekent inderdaad dat ook jongeren in een rolstoel hier kunnen trainen. En de gave hindernis gesponsord door Rabobank Coöperatiefonds is uiteraard ook te zien op de komende buddyrun in Hummelo.

Workshops
Dat de horizon van Stichting Battle4Kids verder reikt dan sport blijkt uit de workshops DJ, Rap, Dans en Theater op 27 november in Het Koelhuis in Zutphen. Jongeren met een beperking kunnen deze dag kennis komen maken met muziek, dans en theater. Ook deze workshops worden begeleid door professionals uit de wereld van muziek en theater. De kids mogen na hun workshops het geleerde op het podium laten zien aan hun familie. Meer informatie over deze workshops op de website van Battle4Kids.
Op dezelfde dag wordt er in het Koelhuis ook een discofeest in Het Koelhuis gehouden met muziek uit de eighties en nineties. Daarmee wordt geld ingezameld voor de chronische ziekte van Kawasaki. Informatie en ticketverkoop op onderstaande website.

Innovatie
Tenslotte heeft de stichting een innovatieplatform opgezet waarin wordt samengewerkt met het Eligant Lyceum in Zutphe. Doel is meer onderzoek te doen naar innovaties van hindernissen zodat nog betere, interessantere en uitdagender hindernissen kunnen worden ontworpen voor gehandicapte sporters. Dit om toekomstige Buddy Obstacle Runs en de trainingslocatie vernieuwend en uitdagend te houden op alle vlakken.


www.buddyrun.nl
www.battle4kids.nl
www.dansenvoorkawasaki.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden