<p>Willeke Voskamp (l) en Madelon Meerbeek staken veel tijd in de voorbereiding van het online schoolfeest. Foto: Meike Wesselink</p>

Willeke Voskamp (l) en Madelon Meerbeek staken veel tijd in de voorbereiding van het online schoolfeest. Foto: Meike Wesselink

Online schoolfeest voor leerlingen Baudartius, Stedelijk en Eligant

ZUTPHEN - De Buitensoos als opnamelocatie, een professioneel productieteam ter ondersteuning en tal van bekende Nederlanders die hun medewerking verlenen; Willeke Voskamp en Madelon Meerbeek van het Baudartius, het Stedelijk Lyceum en het Eligant Lyceum organiseerden een online schoolfeest en pakten het meteen groots aan. Vrijdag 4 juni van 19.30 uur tot 21.30 uur is het schoolfeest voor leerlingen en docenten bij te wonen tijdens een interactieve meeting om nooit te vergeten.

Door Meike Wesselink

“Er is echt van alles en nog wat te beleven”, vertelt de enthousiaste Willeke. “Van rappende leerlingen tot een klassiek celloconcert. Docenten en onderwijsassistenten komen voorbij, er is een pubquiz, een loterij en hoewel we van tevoren veel hebben opgenomen om het lekker vlot te kunnen streamen, we gaan vrijdagavond zeker niet alleen zenden, het wordt juist een hele interactieve avond.”

Ook verschillende BN’ers werden enthousiast en dragen iets bij aan het schoolfeest. We kunnen nog niet teveel namen noemen maar Tygo Gernandt is één van hen. “We kregen meteen veel steun nadat we het plan lanceerden”, legt Madelon uit. Zojuist heb ik een rondje gemaakt langs lokale ondernemers. Velen van hen hebben iets bijgedragen voor de prijzenpot. Alles is mooi ingepakt en er is aandacht aan besteed en dat terwijl ondernemers het zelf ook best moeilijk hebben gehad. Zo hebben ook stichting Pak An en Gemeente Zutphen ons gesteund. De burgemeester komt vrijdagavond zelfs nog even langs tijdens de stream.”

Willeke en Madelon bedachten het plan van de stream om leerlingen docenten en andere medewerkers van school toch een beetje een hart onder de riem te steken in een lastige coronatijd die binnenkort hopelijk grotendeels achter ons ligt.

Het rapduo Talentloos, twee muzikale oud-leerlingen, stappen net van het podium af en zijn tevreden over de opnames. Met hun liedje ‘Geen hogere Wiskunde’ zijn ze vrijdag te zien in vele huiskamers.

“We kunnen beloven dat het echt een knallende avond wordt. Je kunt er lekker met je ouders op de bank bij zijn maar je kunt ook gezellig samen met je klasgenoten of collega’s de show bijwonen. Wel vragen we om een maffe outfit aan te trekken. Foto’s daarvan verschijnen op de social media en we loven prijzen uit aan de best geklede deelnemers.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden