<p>Dani&euml;lle en Coos vertellen hoe het is om met hun dochters te wonen op een historisch schip in Museumhaven Zutphen. Foto: Berthil van den Brink</p>

Daniëlle en Coos vertellen hoe het is om met hun dochters te wonen op een historisch schip in Museumhaven Zutphen. Foto: Berthil van den Brink

De nieuwe Zutphense Pracht nu in de boekhandel

ZUTPHEN - De nieuwste editie van Zutphense Pracht, hét magazine over erfgoed, ligt weer in de boekhandels. In deze editie vertellen Daniëlle en Coos hoe het is om te wonen op een historisch schip in Museumhaven Zutphen en deelt oud-makelaar Werner Jan de Wilde bijzondere verhalen over landgoed De Bocheler in Warnsveld.

Niet iedereen in Zutphen kent de Museumhaven op de Mars waar bijna twintig historische schepen liggen. Daniëlle en Coos wonen met hun twee dochters op een van die schepen en vertellen in Zutphense Pracht hoe Coos’ vader het initiatief nam tot deze bijzondere haven en wat de nadelen én voordelen zijn van het leven aan boord.

Huis ‘t Velde
Ook neemt in deze negentiende editie de Zutphense fotograaf Pascale Drent de lezer mee naar haar oude middelbare school en vertelt Constant Willems in een interview over het Zutphen uit 1485 dat hij tot in detail namaakt. Ook duiken we in de historie én in de toekomst van Huis De Wildeman en nemen we een kijkje bij een jugendstilwoning aan de Vispoortstraat. Columnist Harm Edens blikt vooruit naar het ‘nieuwe normaal’ en archeologen Michel Groothedde en Bert Fermin vertellen over de bijzondere vondsten die zijn gedaan in de grachten van Huis ’t Velde én wat die vondsten vertellen over de voormalig bewoners.

Abonnementen
Tijdens de twee voorgaande edities werd Zutphense Pracht gratis thuisbezorgd. Hoofdredacteur Brigiet Bluiminck: "Daar is goed gebruik van gemaakt, maar nu de boekhandels na lange tijd eindelijk weer gewoon open zijn, herhalen we deze gratis bezorgactie niet en hopen we dat iedereen zijn exemplaar weer in de boekhandel gaat halen." Sinds anderhalf jaar is het mogelijk om een abonnement op Zutphense Pracht af te sluiten. Bluiminck: "Voor de lezers fijn omdat zij zo nooit meer een uitgave missen én elk nummer automatisch thuis wordt bezorgd, en voor ons is het interessant omdat we graag een schare trouwe lezers aan ons blad willen binden."

Zutphense Pracht is verkrijgbaar in alle boekhandels in Zutphen, bij Primera XL in Brummen en The Read Shop in Warnsveld voor 6,95 euro. Een jaarabonnement kost 12,95 en is af te sluiten op www.zutphensepracht.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden