<p>De Gelderse act Power to the Pipo. Foto: Jessie Kamp Fotografie&nbsp;</p>

De Gelderse act Power to the Pipo. Foto: Jessie Kamp Fotografie 

Popronde strijkt weer neer in het centrum van Zutphen

ZUTPHEN - Honderdeneen acts gaan komend najaar op tour met de Popronde, het grootste reizende festival van Nederland. In een drie uur durende uitzending van 3voor12 Radio maakte 3FM DJ Sagid Carter de namen van die selectie bekend (zie popronde.nl voor de line-up). Vanaf zaterdag 11 september trekt de Popronde karavaan het land door, hopelijk als vanouds met optredens in poppodia, theaters, kroegen, kerken, kledingwinkels en kapperszaken. Op zondag 24 oktober strijkt de Popronde weer neer in het centrum van Zutphen. De line up wordt pas 5 weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt, maar duidelijk is dat ook dit jaar weer de meest talentvolle acts naar Zutphen komen.

Ook Gelderland is dit jaar weer vertegenwoordigd in de selectie voor de Popronde. Abel, CLOUDSURFERS, Hey Team & Power to the Pipo zijn uit ruim 650 aanmeldingen geselecteerd om mee te touren dit jaar. Die selectie is gemaakt door 160 sleutelfiguren uit de Nederlandse muzieksector, onder wie Elianne Weijers, Imke Loeffen, Marijn de Valk en Meindert Bussink. In de selectie komen een aantal acts terug die in 2020 ook mee zouden touren. Doordat de reguliere editie in 2020 niet doorging en ze niet hebben kunnen spelen kreeg de selectie van afgelopen jaar de kans zich weer in te schrijven voor 2021.

Van pop tot rock, hiphop tot dance, songwriters tot metal en alles wat daar tussenin ligt, Popronde biedt een actueel overzicht van wat er gebeurt op livemuziekgebied in Nederland. Popronde toont je dé talenten om in de gaten te houden. Niet voor niets treedt de selectie van 2021 in de voetsporen van o.a. Kensington, De Staat, Jeangu Macrooy, Rondé, My Baby,Chef’Special, Wies, Haevn, EUT en Froukje; zij tourden allemaal mee met Popronde voordat ze doorbraken naar een groter publiek.

Popronde vindt dit jaar plaats in 42 steden gedurende de periode van 11 september t/m 27 november. Popronde 2021 trapt traditiegetrouw af in ‘thuisstad’ Nijmegen, waar op zaterdag 11 september tevens het boek ‘25 jaar Popronde’ wordt gepresenteerd. Na de aftrap reist het festival door. Naast Zutphen komt Popronde ook langs in Apeldoorn op 17 september en in Doetinchem op 22 oktober. Op 27 november wordt het festival afgesloten met een groots eindfeest in de Melkweg, in Amsterdam.

Popronde en corona
Vanwege de maatregelen rond het coronavirus kon de 2020 editie van Popronde niet doorgaan zoals bedoeld. Alternatieven werden gevonden in de Popronde Poppodium Pre-Parties (liveconcerten voor publiek binnen de maatregelen), livestreams en testevenementen. In een jaar waarin niets mogelijk leek, organiseerde Popronde nog 123 optredens in 37 popzalen in het land, om Nederlands talent een podium te bieden. Daarnaast werd in samenwerking met The Daily Indie, Popronde Daily opgericht, een online blog waarop nieuws, anekdotes, interviews, podcasts, video’s, nieuwe muziek en al het andere dat met Popronde te maken heeft is te vinden: https://blog.popronde.nl.

Popronde 2021 start op 11 september, de organisatie is hoopvol dat de maatregelen betreffende het coronavirus tegen die tijd toelaten dat de deuren van horeca, poppodia, kapperszaken, kerken, koffietentjes, musea en galeries weer open zijn voor artiesten en publiek, zodat er gezamenlijk en zonder afstand van livemuziek genoten kan worden. De ontwikkelingen rond het virus worden nauwlettend in de gaten gehouden, de richtlijnen van de overheid en het RIVM worden gevolgd.


www.popronde.nl

blog.popronde.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden