Sluiting van een van de drugspanden. Foto: gemeente Zutphen
Sluiting van een van de drugspanden. Foto: gemeente Zutphen

Burgemeester sluit drugspanden in Zutphen

ZUTPHEN - Burgemeester Annemieke Vermeulen van Zutphen heeft op donderdag 6 mei drie panden (twee woningen en één garagebox) gesloten. Bij een inval van de politie eerder dit jaar bleek dat deze panden werden gebruikt voor de handel in harddrugs. Vorige week heeft de burgemeester ook een woning gesloten aan de Dr. Kuyperstraat, omdat vanuit hier gehandeld werd in harddrugs. Van de panden aan de Tak van Poortvlietstraat, Bernerstraat en Vijfmorgenstraat zijn de sloten vervangen, de panden zijn verzegeld en er is een vermelding op aangebracht dat het pand niet mag worden betreden. De sluiting geldt voor een periode van drie maanden.

Het sluiten van de panden gebeurt op basis van de Opiumwet en de burgemeester heeft deze aanpak vastgelegd in het Damoclesbeleid. Met deze sluitingen laat ze zien dat drugshandel en ondermijnende activiteiten in Zutphen niet getolereerd worden. Burgemeester Annemieke Vermeulen: “Ons beleid en onze aanpak zijn heel helder. Handel in drugs tast de veiligheid en leefbaarheid in de buurt aan en brengt schade toe aan de volksgezondheid. Met de sluitingen wil ik de rust en veiligheid in de omgeving van de panden herstellen. Daarnaast wil ik niet dat deze panden functioneren als drugspand. Ik vraag ook aan onze inwoners om vermoedens rondom drugshandel in hun buurt, te blijven melden. Zo maken we Zutphen samen veilig.”

Melding maken
Politie en gemeente werken samen aan de aanpak van drugscriminaliteit. Heeft u vermoedens van drugshandel bij u in de buurt? Meld dit dan. Signalen zijn bijvoorbeeld aanloop op vreemde (nachtelijke) tijdstippen, drugsafval op straat, overlast van personen die onder invloed zijn of bezoekers van de woning die steeds maar korte tijd blijven.

Melden kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Neemt dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden