<p>De voorgevel van Dat Bolwerck. Foto: PR</p>

De voorgevel van Dat Bolwerck. Foto: PR

Vrijwilligers gezocht voor Dat Bolwerck

ZUTPHEN - Huis voor kunst en gedachten Dat Bolwerck biedt ruimte aan diverse culturele activiteiten. Tentoonstellingen, concerten, cursussen op het gebied van cultuur en filosofie. Ook prachtige masterclasses en muziekfestivals zijn onderdeel van het programma. Daarnaast is Dat Bolwerck een huis van de stad, waarin iedereen kan binnenlopen, en een ontvangstplek voor bijeenkomsten of vergaderingen. Dit alles speelt zich af in een bijzondere ambiance: een rijksmonument uit 1549 met een grote stadstuin omsloten door de historische stadsmuur en stadspoorttoren.

De inzet van vrijwilligers is een van de manieren waarop Dat Bolwerck zijn maatschappelijke functie invult. Iedereen mag meedoen bij Dat Bolwerck. Het werk van de vrijwilligers is ook noodzakelijk om de vele verschillende activiteiten van Dat Bolwerck in goede banen te leiden. Inmiddels werken er dertig vrijwilligers op een fantastische manier en met veel plezier samen en kunnen nieuwe vrijwilligers op hun steun rekenen.

Dat Bolwerck wil graag zijn vrijwilligersteam uitbreiden. Wie zin heeft om een bijdrage te leveren aan de activiteiten van Dat Bolwerck en wil genieten van de unieke omgeving en als vanzelf de muziek en andere bijzonderheden meebeleven kan zich melden. Er is plek voor vrijwilligers in verschillende soorten activiteiten. Er wordt altijd gezocht naar de beste match tussen wat bij de vrijwilliger past en wat er nodig is in Dat Bolwerck. Hieronder kan men lezen hoe het werkt.

De vrijwilligers werken samen in een klein team en hebben een vaste aanspreekpersoon. In de eerste periode draait de nieuwe vrijwilliger mee in verschillende teams. Zo leert men elkaar goed kennen en ontstaat een beeld van de verschillende werkzaamheden. Daarna worden er afspraken gemaakt over de werkzaamheden, die het best passen bij de betreffende vrijwilliger. De werkzaamheden variëren van werken in de tuin tot begeleidend werk bij bijvoorbeeld concerten of cursussen.

Dat Bolwerck verzorgt een goede inwerkperiode, waarin het mogelijk is om meerdere taken te onderzoeken. Wat past en vindt men fijn om te doen. Ook zijn er trainingen voor bepaalde taken. Ook krijgt men als vanzelf van alles mee van het moois op Dat Bolwerck.

Wie nieuwsgierig is geworden of al weet dat hij of zij graag wil meedoen bij Dat Bolwerck en ook al interesse heeft in een bepaald taakgebied kan een mailtje sturen aan zakelijk leider Gerrie van Zetten, gerrie@datbolwerck.nl. Met daarin de vermelding van het taakgebied en ook een kort cv. Wie vragen heeft, kan ook even bellen met Gerrie van Zetten (06-53218845) of Marleen Rinia (06-11052254).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden