Denk mee over een verkeersveilig Zutphen

ZUTPHEN - De verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers kan en moet beter op een aantal plekken in Zutphen, vinden de PvdA en GroenLinks Zutphen-Warnsveld. De twee partijen komen daarom in de gemeenteraad binnenkort met een initiatiefvoorstel. Daarin wordt het college van B&W opgedragen om een aantal gevaarlijke plekken binnen de gemeente gericht aan te gaan pakken en daarvoor ook geld vrij te maken, zodat er daadwerkelijk iets kan gaan gebeuren. De partijen denken dat de verkeersveiligheid rond de Paulus Potterstraat, Emmerikseweg, Vispoortplein en Harenbergweg met een aantal gerichte investeringen aanzienlijk te verbeteren valt.

Over de Paulus Potterstraat zijn al jaren zorgen, vooral op schooldagen doen er zich daar soms gevaarlijk situaties voor. De Emmerikseweg lijkt na de herinrichting niet veiliger te zijn geworden, de snelheid van automobilisten is daar bijvoorbeeld nog vaak te hoog. De Stadsdiagonaal sluit bovendien niet aan op de rode loper naar Leesten, omdat de verkeerssituatie tussen de Spittaalbrug en de Govert Flinckstraat vooral ter hoogte van de Lidl niet duidelijk is. Het Vispoortplein wordt door omwonenden in de buurt als zeer gevaarlijk voor fietser en voetgangers ervaren en ook de oversteek van het fietspad bij de Bult van Ketjen en de IJsselkade behoeft aandacht. Aan de Harenbergweg zijn er bovendien zorgen over de oversteekbaarheid ter hoogte van de Kaardebol.

Anne-Marie Molleman directeur Praktijkonderwijs Zutphen: “We maken ons grote zorgen om de verkeersveiligheid in de Paulus Potterstraat voor onze leerlingen. We hopen dat de gemeente haar verantwoordelijkheid hierin neemt.” Martijn Ketelaar bewoner Emmerikseweg: “Het geluid van auto’s is dag en nacht aanwezig. De Emmerikseweg is de enige plek in Zutphen waar zo veel auto’s zo dicht langs woningen rijden. Er is gewoon een goede alternatieve route via de Laan naar de Eme. Fietsers die ook de Emmerikseweg gebruiken lopen echt gevaar. De gemeente kan makkelijk kiezen om een eenrichtingsweg te maken of de weg auto te gast maken. Zo is die uiteindelijk ook ingericht met de brede fietspaden en smalle rijbaan.”

Noortje Schuddenbeurs bewoner Vispoortplein: “ De afgelopen 8 jaar zijn zeven auto’s uit de bocht gevlogen. Ze hebben auto’s en zelfs een gevel geraakt. We zien dagelijks hoe mensen extra gas geven in de bochten en rakelings langs fietsers scheuren. Wij zouden graag zien dat de situatie aan het Vispoortplein veiliger wordt.”

Om hier echt iets aan te kunnen doen, hebben de PvdA en GroenLinks Zutphen-Warnsveld ook de hulp van buurtbewoners nodig. Zij horen graag meer over de ervaringen in de buurt en over mogelijke oplossingen, want alleen samen met de mensen die er dagelijks mee te maken hebben kan men echt tot oplossingen komen. Dus heb je tips, vragen, ideeën of wil je je ervaringen delen? Neem gerust contact op met Frans Manders (gemeenteraadslid PvdA) via: f.manders@raad.zutphen.nl of 06 - 461 004 96.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden