De eerste paal voor het nieuwe ‘schroevenpand’ op bedrijventerrein Revelhorst 4 ging vorige week de grond in onder het toeziend oog van v.l.n.r. Sander Heijink, Marcel Peters (aannemer Temmink Bouw), Stefan Heijink, Gerrie Heijink en Henk Heijink. Eigen foto
De eerste paal voor het nieuwe ‘schroevenpand’ op bedrijventerrein Revelhorst 4 ging vorige week de grond in onder het toeziend oog van v.l.n.r. Sander Heijink, Marcel Peters (aannemer Temmink Bouw), Stefan Heijink, Gerrie Heijink en Henk Heijink. Eigen foto

Webshop voor schroeven speelt met nieuw pand in op toekomst

Van hoekje in zagerij tot ‘warehouse’

Door Eric Klop

ZUTPHEN – De ondernemersfamilie Heijink begon er in 2013 mee. Naast hun Hubo XL aan de Leestenseweg 10 in Zutphen. Een webshop die allerhande schroeven en andere bevestigingsmaterialen biedt. “Erbij”, kijkt Stefan Heijink namens de familie terug. “We wilden wat online doen. Hubo deed dat destijds nog niet. Dus pakten wij het op.” Ruim zeven jaar later blijkt schroeven-online.nl een voltreffer en wordt via schroeven-online.be en pro-schroeven.be inmiddels ook de Belgische markt bediend. De webshops, tot dusver opererend onder hetzelfde dak als Hubo XL, zijn uit hun jasje gegroeid. Hoogtijd voor een eigen plek…

“We hebben een kavel op bedrijventerrein Revelhorst 4 gekocht”, vertelt Heijink. “Aan de Holtmede. “Een lap grond van 4500 vierkante meter waarop een zeven meter hoog pand van zo’n 2500 vierkante meter zal verrijzen. De nieuwe uitvalsbasis van de webshops biedt kansen richting toekomst. Onze Hubo-vestiging is daarvoor nu echt te klein. Want je praat naast het logistieke verhaal ook over de voorraad en het beheer daarvan. Die is met schroeven, pluggen en bouten in alle soorten en maten, maar ook onder meer ijzerwaren, lijm en kit enorm. ‘Nee’ verkopen doen we nooit.”

De webshops zijn succesnummers. De eerste, schroeven-online.nl, begon bescheiden. Heijink: “In een hoekje van de zagerij stonden twee stellingen, waarop tussen andere winkelvoorraad wat doosjes lagen. Af en toe kwam er een ordertje binnen. Maar gaandeweg groeide de belangstelling. Vervolgens richtten we ons oog bovendien op België. Ook daar bleek de markt groot. Die twee stellingen waren lang niet meer voldoende om de voorraad te beheren. We pikten een stuk van de winkel in. Zo’n 80 vierkante meter. Maar ook die ruimte bleek al snel te klein. In 2018 werd een aanbouw gerealiseerd voor een magazijn. Totdat we ons vorig jaar afvroegen hoe we er over vijf of tien jaar voor zouden staan. Al snel was duidelijk: niet hier. Opnieuw te klein.”

‘Rammetje hard’
Speciaal voor de schroevenwebshops werken anno 2021 zes FTE’ers en een aantal parttimers om het alsmaar groeiende klantenbestand van dienst te zijn. In Nederland, België en binnenkort tevens in Duitsland, waar via Amazon.de een speciaal account voor de Zutphense schroevenspecialist wordt aangemaakt. Dan moet blijken of ook bij onze oosterburen de aanpak een schot in de roos is. “Zeker de laatste drie jaar loopt het rammetje hard”, zegt Heijink.

“Er zijn meer bedrijven die schroeven en andere bevestigingsmaterialen via een website aanbieden, maar ik denk dat wij ons sterk onderscheiden. Zo slaat onze naam, inclusief ‘online’, aan. Daarnaast hebben we hoofdzakelijk A-merken in het assortiment, waaronder Spax, Dynaplus, Heco en Woodies. Verder kennen we een leveringsgarantie. Alles wat de webshop vermeldt is op voorraad. En wie waar dan ook in Nederland vóór 11.30 uur bestelt, krijgt dezelfde dag tussen 17.00 en 22.00 uur geleverd. Daarvoor staat de koeriersdienst ‘Redjepakketje’ borg, waaraan voor de klant trouwens geen extra kosten zijn verbonden. Die nemen wij voor onze rekening. Na 11.30 uur bestellen? Dan zorgt Post.nl een dag later voor levering. Overigens kan zelf ophalen natuurlijk eveneens.”

De zaken van schroeven-online.nl c.a. lopen dusdanig goed dat verhuizing een welhaast logische vervolgstap is. “Eerst zijn we nagegaan waarheen dat zou kunnen”, schetst Stefan Heijink . “Op de Zutphense bedrijventerreinen hebben we rondgeneusd of er een geschikt en betaalbaar pand te koop was. Maar wat beschikbaar bleek zou op basis van onze prognoses over twee jaar alweer te klein zijn. En verdere uitbreiding, ook van het assortiment, in de weg staan. We hakten de knoop door. Nieuwbouw. Op Revelhorst 4. Daar gaat een dezer dagen aan de Holtmede de eerste paal de grond in. De opening van het ‘warehouse’ waar iedereen vanachter het beeldscherm terecht kan voor schroeven en andere bevestigingsmaterialen is gepland in het derde kwartaal. Dan kunnen we weer jaren vooruit. En onze Hubo XL op de oude vertrouwde plek aan de Leestenseweg? Die gaat op diens beurt met weer meer ruimte gewoon lekker door.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden