Een van de leerlingen leest haar gedicht voor. Foto's: Henk Derksen
Een van de leerlingen leest haar gedicht voor. Foto's: Henk Derksen
FOTO’S

Herdenking bij het Canadezenmonument in Warnsveld

Algemeen

WARNSVELD - Twee groepen 8 van de adoptieschool CBS Arcade uit Warnsveld hebben op 7 april stilgestaan bij de bevrijding van Warnsveld en Zutphen in april 1944. Er werd speciaal aandacht besteed aan Alfred Walter Hawkins.

De Canadees Alfred Hawkins was na zijn militaire training in Canada naar Engeland vertrokken. Daar ontmoette hij Audrey Petch, met wie hij touwde. Op D-day (6 juni 1944) deed hij mee aan de invasie in Normadië. Zijn strijd voor de bevrijding van Europa eindigde op 4 april 1945 in Leesten, waar hij sneuvelde. Ondertussen was hij vader geworden. Zijn zoon Peter werd op 21 februari 1945 geboren in Engeland.

Enkele leerlingen van de groepen 8 hebben vervolgens bij het Canadezenmonument aan de Kerkhofweg in Warnsveld alle 36 daar genoemde gesneuvelden herdacht. Er werd gesproken, er werden gedichten voorgelezen, een bloemstuk gelegd en een minuut in stilte nagedacht over het offer van de gesneuvelden voor onze vrijheid. Wim Smeedijk sprak tenslotte namens het Comité Herdenkingen.

Enkele leden van het Comité Herdenkingen waren aanwezig.
Een van de leerlingen leest haar gedicht voor.
Leerlingen van CBS Arcade met het bloemstuk bij het monument.
Het bloemstuk.
Wim Smeerdijk van het Comité Herdenkingen spreekt de aanwezigen toe.
Een van de leerlingen leest haar gedicht voor.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant