<p>De schaapskudde uit Eefde zal op twintig locaties in Zutphen het gras kort houden. Foto: Jolanda van Velzen</p>

De schaapskudde uit Eefde zal op twintig locaties in Zutphen het gras kort houden. Foto: Jolanda van Velzen

De schapen zijn terug in Zutphen

ZUTPHEN - Afgelopen maandag 5 april kwamen in de sneeuw schapen van Eefde naar Zutphen gelopen. De schaapskudde uit Eefde zal op twintig locaties in Zutphen het gras kort houden.

Vorig jaar graasden de schapen voor het eerst op een aantal grasvlakten in Zutphen en Warnsveld. Omdat vorig jaar bleek dat de schapen de hoeveelheid gras niet aankonden is de route van de schapen dit jaar aangepast, zo worden onder andere de Zuidwijken in de route betrokken. Ook is de kudde dit jaar groter. De schapen staan onder leiding van schaapherder Herbert Nijkamp. De eerste locatie waar de schapen zullen beginnen is de weide bij de Kleine Omlegging. 

Volgens de gemeente heeft het laten grazen van schapen voordelen voor de natuur en het milieu. De schapen verspreiden bloemen- en kruidenzaden met hun vacht, hun hoeven en hun poep. Daardoor groeit er minder gras en gaan er meer bloemen en kruiden bloeien. Daar leven insecten en vogels weer van. Het grazen door schapen is ook goed voor het milieu, want zo is er geen brandstof nodig om te maaien.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden