Vrouwen moeten meer podcasten

Vrouwen moeten meer podcasten

Zutphense organiseert Female Edition van Podcast Summit

ZUTPHEN - Van de top 100 podcastmakers in Nederland is slechts 16 procent vrouw. Dit gegeven is voor Zutphense ondernemer Mirjam Hegger alle reden om de Female Edition te organiseren van de jaarlijkse Podcast Summit, die eind vorig jaar zijn eerste editie beleefde. “Ik wil een beweging in gang zetten voor de vele mooie, krachtige en vooruitstrevende vrouwelijke podcastmakers en een startpunt voor hen creëren”, zegt Hegger.

De Female Edition van de Podcast Summit vindt van 19 tot en met 23 april online plaats vanuit Zutphen en wordt een uithangbord voor vrouwelijke podcastmakers. Organisator Hegger wil zo meer vrouwen inspireren om te starten met podcasten. Deelname is gratis en bezoekers kunnen meeluisteren en netwerken in de besloten facebookgroep.
De Female Edition van de online summit start op 19 april met prijswinnende podcastmakers Maartje Duin en Peggy Bouva, radio-dj Angelique Houtveen, ondernemer Zarayda Groenhart, fotomodel Isadee Jansen en podcastmakers Liesbeth Rasker en De Misdaad Meiden. Ook de media zijn vertegenwoordigd door onder andere Eline Ronner (BNR) en Miss Podcast (Mischa Blok, NPO Radio 1). Tijdens het Summit zijn er panelgesprekken en interviews. Alle deelnemende podcastmakers spreken over hoe zij tot hun podcast zijn gekomen en wat het hen brengt als mens, vrouw en ondernemer.

Goed doel
Hegger organiseerde afgelopen november de allereerste Nederlandstalige Podcast Summit met gasten als dj Angelique Houtveen en internationaal trendwatcher Igor Beuker. Ook dit keer is het mogelijk om de opnames na afloop van de summit tegen een kleine vergoeding terug te luisteren. De opbrengsten gaan naar het goede doel. Tijdens de vorige editie is ruim 4.000 euro opgehaald voor de Stichting Leergeld.
Meer informatie op onderstaande website.


podcastsummit.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden