Henk Koskamp voor het gemeentehuis in Zutphen. Foto: Alize Hillebrink

Henk Koskamp voor het gemeentehuis in Zutphen. Foto: Alize Hillebrink      

Henk Koskamp komt in actie voor Pieter Omtzigt

Algemeen

ZUTPHEN - “Ik steun Pieter!” Henk Koskamp, Zutphens inwoner, stadsboer en activist, staat deze woensdagmiddag voor het Zutphens gemeentehuis. Hij vraagt aandacht voor CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. De politicus is de laatste dagen in het nieuws nadat uit de aantekeningen van voormalig verkenner Kajsa Ollongren bekend werd dat hij mogelijk een ‘functie elders’ zou krijgen. Koskamp: "Zijn boek 'Een nieuw sociaal contract' is duidelijk niet goed gelezen door Ollongren", zegt Koskamp.

Met de Achterhoekse vlag als mantel om zijn schouders, Twentse sokken aan zijn voeten als blijk van solidariteit aan Pieter Omtzigt en twee vlaggen in zijn handen roept de Zutphenaar over het ‘s-Gravenhof naar iedereen die hem horen wil. "Zutphen is het centrum van de wereld. Ik voer actie voor een constitutioneel hof in Zutphen met Pieter als president. Ik heb hem vanmorgen een uitnodiging gestuurd."

Vanaf vanavond maakt Koskamp iedere avond tussen 19.30 en 20.30 uur een ronde door Zutphen, startend bij het stadhuis, door de binnenstad, langs de rechtbank en weer terug. Iedereen die wil mag aansluiten. "We kijken wel hoe ver we komen, misschien komen op de eerste straathoek al met elkaar in gesprek, dat vind ik prima, graag zelfs, want we moeten hoognodig het over de inhoud hebben."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant