<p>Foto: PR</p>

Foto: PR

Start Warnsveldse Schooltuinen

WARNSVELD - Voor kinderen die groene vingers willen, start op zaterdag 24 april: Warnsveldse Schooltuinen. Die zaterdag om 8.00 uur begint het 104e seizoen van de Warnsveldse Schooltuinen. Kinderen die in groep 6, 7 of 8 van één van de basisscholen in Warnsveld of Zutphen zitten, kunnen aan de slag in hun eigen schooltuintje van ruim 30 vierkante meter.

Elke zaterdag van 8.00 tot 10.00 uur werken de kinderen onder deskundige begeleiding in hun tuintjes. Het is ook mogelijk op woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur te tuinieren. Het tuinseizoen loopt tot eind oktober en wordt normaliter afgesloten met een bijeenkomst.
Er worden onder andere de volgende groenten en bloemen gekweekt: snij- en slabonen, suikermais, radijs, verschillende soorten kool, spruiten, aardappelen, wortelen, uien, tuinkers, bietjes, courgettes, slabonen, andijvie, paprika en chrysanten.
De kosten voor deelname bedragen 20 euro, per tuin voor een heel seizoen. In dit bedrag is alles inbegrepen, zoals mest, zaden en planten. En voor iedere tuin is gereedschap aanwezig. Kinderen kunnen ook samen met een vriendje of een vriendinnetje een tuintje onderhouden. De ingang van de schooltuinen ligt aan het Dahliapad, het weggetje tussen Hellenkamp en Breegraven (ter hoogte van de Lidl) in Warnsveld. Wie meer wil weten, of zich aan wil melden, kan een mail sturen.


johnny.van.der.valk@gmail.com


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden