Afbeelding
Foto: PR

Welke soort hottub is geschikt voor jou?

XInterviews & Achtergrond

Je bent er helemaal uit: dit jaar ga je een hottub kopen. Na al die corona ellende is het tijd om te investeren in spullen en activiteiten die bijdragen aan jouw mentale (en fysieke) gezondheid. Rust, regelmaat en reinheid, dat zijn de succesfactoren voor een optimale gezondheid. En een hottub past precies in dit plaatje. Rust staat voor het inbouwen van voldoende me-time om de interne batterij weer op te laden. Reinheid kun je zien als een schoon lichaam: het warme water van de hottub versnelt je metabolisme en bloedcirculatie. Ook helpt het je lichaam om afvalstoffen en toxines sneller af te voeren. Doe je het dagelijks, dan heb je ook de regelmaat te pakken, toch?

Maar dan rest natuurlijk wel de vraag: welke hottub kies je? Want de ene hottub is de andere niet. Daarom hebben wij in deze blog opgeschreven waar jij op moet letten bij het kopen van een hottub. Zo weet je na het lezen van deze blog welke hottub het beste bij jou past. 

Grootte

Ga je voor een grote of kleine hottub? Het antwoord op die vraag hangt af van de grootte van je tuin en de precieze plek waar de hottub komt te staan. Leg simpelweg een meetlint op de grond en kijk hoe groot jouw hottub mag zijn. Heb je alle ruimte en maken die centimeters niet zoveel uit? Kijk dan naar het aantal personen dat in de hottub moet passen. Is de hottub puur en alleen voor me-time of wil je ook plaats voor je partner, kinderen en vrienden of familie? 

Materiaal

De traditionele hottub is uiteraard gemaakt van hout. Dit draagt bij aan het ultieme oergevoel en de authentieke hottub-ervaring. Daarmee onderscheidt de hottub zich ook van de jacuzzi. Daarnaast gaat de hottub door de houten uitstraling ook echt op in de natuur. Hout vraagt natuurlijk wel om wat meer onderhoud. Zo wordt het aangeraden om minstens één of twee keer per jaar het hout te oliën. Hierdoor gaat het hout niet rotten of barsten. Bij een kunststof hottub is dit niet nodig, maar hier is de typische hottub-experience toch wel wat minder aanwezig! Daarnaast heeft een kunststof hottub ook een moderne look-and-feel. De vraag rest dus waar jij het meeste waarde aan hecht: de zuivere hottub-ervaring en natuurlijke uitstraling of minder onderhoud?

Kachel

Een hottub heeft, anders dan een jacuzzi, een kachel die het water verwarmd. Bij de traditionele jacuzzi is deze houtgestookt en dat brengt je nog dichter bij de natuur. Denk aan een heerlijk knapperend houtvuurtje op een zwoele zomeravond. Naast het oergevoel is een houtkachel ook een goedkope optie: je hebt namelijk geen gas- of elektriciteitskosten. Een elektrische kachel heeft dit wel. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel: een elektrische kachel kan het water op een constante temperatuur houden. Daarnaast heb je geen last van rookontwikkeling en hoef je niet te slepen met hout. 

Tegenwoordig heb je ook nog de keuze of je de (elektrische of houtgestookte) kachel binnen of buiten de hottub plaatst. Het voordeel van een kachel buiten de hottub is dat je simpelweg meer zitruimte overhoudt binnen in de hottub. En meer ruimte betekent meer mensen (of lekker onderuit hangen). Ga je voor een kachel binnen in de hottub, dan zit je met je neus op het knisperende vuurtje; en dat vinden veel mensen juist gezellig! Of je de kachel binnen of buiten de hottub plaatst, is dan ook deels een kwestie van smaak. 

Zo, nu weet je wat er komt kijken bij het kopen van een hottub. Ga jij voor traditioneel of modern, ruimte of gezelligheid, gemak of het back-to-nature gevoel? Onthoud dat iedere keuze goed is! En mocht de hottub toch niet de juiste keuze zijn voor jou, dan kun je altijd nog een opblaasbaar bubbelbad, zwemspa of jacuzzi kopen. De mogelijkheden zijn vandaag de dag oneindig!

Dit artikel wordt u aangeboden door Fonteyn SPAS. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant