Afbeelding
Foto: PR

Steeds meer bedrijven in Oost-Nederland kiezen voor factoring ten tijde van corona

Partnerbijdrage

In onzekere tijden groeit vaak de vraag naar alternatieve financieringsmethodes. Als ondernemer is het daarom belangrijk om de verschillende vormen van alternatieve financieringsmethodes op een rij te krijgen. De Covid-19 pandemie is hier geen uitzondering op. Steeds meer bedrijven in de regio Oost-Nederland kiezen ervoor om gebruik te maken van factoring. 

Wat is factoring?

Factoring is niks meer dan het overdragen van je vordering aan een andere partij. Je dient je factuur in en je krijgt gelijk je factuur betaald. Als tegenprestatie lever je een percentage van je factuur in ter compensatie voor de geleverde diensten. Dit percentage is afhankelijk van je omzet en het risico van de transactie. Dit verschilt wel per factoringmaatschappij. 

Waarom kiezen ondernemers voor factoring?

De reden dat steeds meer ondernemers kiezen voor factoring is simpel. Het wachten op een lange betalingstermijn is simpelweg makkelijker te overbruggen in een periode van groei, dan in een periode van recessie. Ondernemers zien het voordeel van sneller betaald krijgen als een stukje zekerheid in onzekere tijden. ‘’Veel van onze klanten halen liever de betaling naar voren als tijden onzekerder worden’’ vermeldt Werner de Nies van het factoringbedrijf Freelance Factoring. ‘’Wanneer je precies weet wanneer je geld binnenkomt, kan je gewoon makkelijk vooruit plannen,’’ aldus Werner. In onzekere tijden lopen de rekeningen door en veel ondernemers streven ernaar deze zo snel mogelijk betaald te krijgen. 

Verder is de garantie van een betaling een voordeel waar veel ondernemers voor kiezen in tijden van onzekerheid. Een debiteur kan in lastige tijden omvallen en failliet gaan. Facturen die voorgefinancierd worden zijn ook gelijk verzekerd tegen het faillissementsrisico van de debiteur. 

Wat ondernemers ook een groot voordeel vinden is het ontzorgen van het debiteurenbeheer. Gesprekken over geld en onbetaalde facturen zijn vaak gevoelig en dit kan zeker het geval zijn in lastigere tijden. Om te voorkomen dat je onredelijk lang moet wachten op een betaling voor je gewerkte diensten kan factoring een helpende hand bieden. 

Hoe werkt factoring dan? 

Het verkopen van vorderingen is gemakkelijker dan de meeste mensen zullen denken. We leggen het je uit in 4 stappen. 

Eerst schrijf je je factuur zoals je normaal ook zou doen. Normaliter stuur je deze vervolgens op naar de opdrachtgever en wacht je de betalingstermijn af. Wanneer je gebruik maakt van factoring stuur je de factuur naar de factoraar i.p.v. de opdrachtgever. De factoraar betaalt het factuurbedrag aan jou uit, in de meeste gevallen binnen 24 uur. Vervolgens betaalt de opdrachtgever de factoraar en is de cirkel rond.

Dit artikel wordt u aangeboden door Freelancefactoring.com. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant