Een groene omgeving is belangrijk voor bijen, vogels en andere dieren. Foto: PR

Een groene omgeving is belangrijk voor bijen, vogels en andere dieren. Foto: PR

Gratis bomen en struiken van ZutphenEnergie

Algemeen

ZUTPHEN - Een groene omgeving maakt mensen gezonder en gelukkiger en is belangrijk voor bijen, vogels en andere dieren. Daarom deelt ZutphenEnergie zaterdag 20 maart jonge boompjes en struikjes uit voor iedereen die zijn of haar tuin wil vergroenen.

De zaailingen en stekken zijn verzameld met hulp van de vrijwillige onderhoudsgroep van het Emerpark. Elk jaar komen er vele zaailingen en nieuwe takken op die in het park teveel zijn, maar in tuinen uit kunnen groeien tot mooie planten. Alle in het park geoogste soorten zijn inheems en goed voor de biodiversiteit. Er is keuze uit de hazelaar, sleedoorn, vlier, wilg en (niet uit het Emerpark) perenbomen.

Op 20 maart deelt ZutphenEnergie een bescheiden aantal planten uit (op is op). Bij succes volgt in het najaar een grotere uitdeelronde. Wie graag een boompje of struikje wil, kan er één of meerdere reserveren via 1000bomen@ZutphenEnergie.nl. De planten kunnen zaterdagochtend van 9.00 tot 12,00 uur opgehaald worden in het Emerpark ter hoogte van de Ir. Lelystraat in Zutphen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant