Drie vertegenwoordigers van de Van Limburg Stirumstraat, de Johan van Oldebarneveldtstraat en de Docter Kuyperstraat staan voor de deur bij Woonbedrijf Ieder1. Foto: PR

Drie vertegenwoordigers van de Van Limburg Stirumstraat, de Johan van Oldebarneveldtstraat en de Docter Kuyperstraat staan voor de deur bij Woonbedrijf Ieder1. Foto: PR

Actievoerende huurders voor dichte deur bij Woonbedrijf Ieder1

Algemeen

ZUTPHEN - Een groep huurders uit onder andere de Van Limburg Stirumstraat voerde vrijdagmiddag 5 maart actie bij het kantoor van Woonbedrijf Ieder1 in Zutphen. Zij wilden zogenaamde ‘gebrekenbrieven’ overhandigen, waar al hun verzamelde klachten in staan, maar geven aan dat bij het Woonbedrijf niemand hen te woord stond.

Na Noordveen, de Staatsliedenbuurt en de Boxtartstraat blijken nu ook in de Van Limburg Stirumstraat, de Johan van Oldebarneveldtstraat en de Docter Kuyperstraat last te hebben van de gevolgen van een renovatie. De bewoners melden dat het sinds de renovatie kouder is in huis, dat ze scheuren in de muur hebben en dat tal van zaken zijn beschadigd tijdens de werkzaamheden.

Döne Köycü uit de Van Limburg Stirumstraat is woordvoerder van de huurders: “Woonbedrijf Ieder1 heeft zo goedkoop en zo snel mogelijk proberen te renoveren. Daardoor gaat er steeds van alles mis. Als huurders vervolgens de problemen melden, laat Woonbedrijf Ieder1 niets meer van zich horen. Wij wachten al vanaf september tot onze problemen verholpen worden.”

Om de druk op hun verhuurder te verhogen, wilden drie vertegenwoordigers van de Van Limburg Stirumstraat, de Johan van Oldebarneveldtstraat en de Docter Kuyperstraat daarom namens 21 huishoudens officiële ‘gebrekenbrieven’ aanbieden aan Woonbedrijf Ieder1. Maar volgens de vertegenwoordigers was niemand bereid om de brieven in ontvangst te nemen en de huurders te woord te staan. “Zij wilden alleen individueel met ons in gesprek, maar wij laten ons niet meer uit elkaar spelen”, vertelt Döne Köycü.

Het aanbieden van de gebrekenbrieven is de eerste stap in aanloop naar een ‘huurdersstaking’. Als er na zes weken nog niets aan de gemelde gebreken gedaan is, kunnen de huurders ervoor kiezen hun huur tijdelijk op te schorten. De actievoerende huurders volgen daarmee het voorbeeld van de bewoners van de Boxtartstraat, die hetzelfde enkele weken geleden deden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant