Nieuwe woning voor mensen met NAH in Zutphen
<p>Een impressie van hoe De Leest eruit gaat zien. Foto: PR</p>

Een impressie van hoe De Leest eruit gaat zien. Foto: PR

Nieuwe woning voor mensen met NAH in Zutphen

ZUTPHEN - Zorgorganisatie Zozijn – Op Pad opent een nieuwe woning voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) in Leesten Oost. Op deze locatie met de naam ‘de Leest’ komen 20 mensen te wonen die vanwege hun hersenletsel gespecialiseerde zorg en ondersteuning nodig hebben.

Het krijgen van hersenletsel is erg ingrijpend voor de persoon die het krijgt, maar ook voor zijn of haar omgeving. Op ‘de Leest’ werkt Zozijn – Op Pad daarom actief samen met de omgeving van de bewoner aan het leren omgaan met het hersenletsel. De dienstverlening kan hierbij bestaan uit: begeleiding, behandeling, verzorging, verpleging, ondersteuning, trainingen, dagbesteding en aandacht voor welzijn en geluk.

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 130.000 mensen te maken met NAH. Mensen met NAH kunnen het gevoel hebben dat ze de grip op hun leven kwijt zijn. Binnen Zozijn - Op Pad werken bevlogen professionals met veel kennis en ervaring op het gebied van NAH aan het weer grip krijgen op het leven. Zodra de coronamaatregelen het toelaten maken bewoners en medewerkers graag nader kennis met hun buurtgenoten.

Nu al nieuwsgierig? Bezoek dan voor meer informatie de website of neem contact op met Marjolein Lucassen, zorgbemiddelaar NAH: 06-51211532/m.lucassen@zozijn.nl.


zozijn.nl/nah

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden