Gemeente helpt horeca met kwijtschelden precario
<p>Foto voorjaar 2020 van coronaproof terras van een horecaondernemer in Zutphen. Foto: Henk Derksen</p>

Foto voorjaar 2020 van coronaproof terras van een horecaondernemer in Zutphen. Foto: Henk Derksen

Gemeente helpt horeca met kwijtschelden precario

ZUTPHEN - Het openen van de terrassen door horecaondernemers zit er voorlopig nog niet in. Om ondernemers tegemoet te komen hoeven horecaondernemers geen precariorechten te betalen voor hun vierkante meters terras over de periode van 2 juni 2020 tot 1 juni 2021.

Door Alize Hillebrink

In Zutphen hoeven horecaondernemers tot juni 2021 geen precariorechten te betalen voor hun vierkante meters terras. Precario is een gemeentelijke belasting die betaald moet worden voor het hebben van voorwerpen op, boven of in gemeenschappelijke grond.

Het college kwam de ondernemers vorig jaar al tegemoet door verruiming van terrassen toe te staan. Inmiddels zitten we in een tweede lockdown die, met name voor de horeca, al enige tijd duurt. Door kwijtschelding van de belasting op terrassen hoopt de gemeente de economische schade als gevolg van de coronacrisis te beperken. 

Wethouder De Jonge: “Voor 2021 gaan we uit van een bedrag van ongeveer 30.000 euro en voor 2020 van ongeveer 56.000 euro. Dit is op basis van het huidige besluit. Indien besloten wordt voor 2021 de periode van niet-innen te verlengen, wordt het bedrag uiteraard hoger.” Hierover neemt het college in mei 2021 een besluit.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden