Zonnebloem waarschuwt voor oplichters aan de deur
<p>Foto: De Zonnebloem</p>

Foto: De Zonnebloem

Zonnebloem waarschuwt voor oplichters aan de deur

REGIO - De Zonnebloem-afdelingen zijn afgelopen tijd een aantal keren opgeschrikt door het feit dat een aantal mensen (oplichters) de naam zonnebloem misbruiken. Dat was eind vorig jaar onder andere een keer in Gorssel aan de orde, maar helaas ook deze week in Zutphen.

Het is zoals met een babbeltruck. Onbekende dame komt afgelopen donderdag in Zutphen aan de deur van een echtpaar van rond de 90. Ze geeft zich uit als Zonnebloem-vrijwilligster. Ze voert een vreemd gesprek, stelt onder meer persoonlijke vragen zoals over de lichamelijke beperkingen; het gaat zelfs zover dat ze gewrichten 'onderzoekt', beoordeelt de badkamer et cetera. Vanwege het vreemde gedrag van de dame vraagt het stel of ze toch echt wel een zonnebloem-vrijwilligster is; ze laat een badge zien met het zonnebloemlogo. De dame heeft waarschijnlijk de voordeur open laten staan. Tijdens de rondgang in huis is zeer waarschijnlijk een handlanger binnengekomen. Gelukkig heeft het stel hun handtas met geld en pasjes steeds in beeld, maar uiteindelijk zijn alle juwelen uit de slaapkamer gestolen (en dat bij een juweliersdochter, dus veel waarde). Het stel heeft op advies van de Zonnebloem-afdeling aangifte gedaan.

Ben van Raaij van het afdelingsbestuur waarschuwt: "Zonnebloem-vrijwilligers maken nu in coronatijd meestal vooraf een afspraak. Laat alleen de u bekende zonnebloem-vrijwilliger binnen. In alle andere gevallen niet doen en vraag bij onbekenden vooraf naar een duidelijke legitimatie. Onbekenden die actief zijn voor de zonnebloem (voor de deur aan deur donateursactie) moeten zich altijd legitimeren met een officieel pasje."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden