Hoe kun je onderhandelen over je private leasecontract?
Pexels

Hoe kun je onderhandelen over je private leasecontract?

De meeste mensen denken dat de private leasecontracten die je kunt afsluiten vast zijn. Het is dus niet mogelijk om er op af te dingen. Toch is dit niet volledig waar, er is namelijk meer mogelijk dan je denkt in eerste instantie. Een auto leasen met de beste deal zal dus zeker mogelijk zijn door te onderhandelen met de leasemaatschappij over de voorwaarden en het contract. Je moet zeker niet meteen afgaan op het bedrag dat je zult zien in de private lease vergelijker. Het is het hoe dan ook de moeite waard om te proberen om te onderhandelen. Ook als je een shortlease auto met kortere looptijd wilt is onderhandelen altijd mogelijk. Met de onderstaande tips kun je proberen om te onderhandelen met de leasemaatschappij over je private leasecontract. Ze bieden natuurlijk geen garantie op succes, maar het is het proberen zonder twijfel waard.

Onderhandel over de voorwaarden
Aan het private leasecontract zitten natuurlijk ontzettend veel verschillende aspecten. De leaseprijs is hier uiteraard maar één van. Daarnaast zul je de voorwaarden ook zeker goed door moeten nemen. Hierin kan onder meer informatie staan over winterbanden, verzekering inzittenden, extra pakketten, vervangend vervoer en nog meer. Je kunt bijvoorbeeld tijdens het onderhandelen tegen de leasemaatschappij dat je alleen de auto wilt leasen voor een bepaald bedrijf mits je er ook vervangend vervoer bij zult krijgen. Voor de dealer is dit eigenlijk niet meer een vinkje, maar dit kan voor jou wel heel veel schelen wanneer je pech hebt. Je zult hierdoor immers een vervangende auto hebben als je bijvoorbeeld een ongeluk hebt gehad waardoor je leaseauto gerepareerd moet worden. Natuurlijk hoef je niet beslist in te zetten op vervangend vervoer, je moet juist van tevoren bedenken wat je belangrijk vindt. Gebruik dit dan bij de onderhandeling.

Vraag om te bellen met het hoofdkantoor
Daarnaast is het ook slim om bij de dealer te vragen om te bellen met het hoofdkantoor. Om dit te kunnen doen moet je eerst wel een offerte ophalen bij de dealer, wat dus het beste werkt bij merkdealers. Bij online leasemaatschappijen die je al een aanbieding hebben gedaan wordt het moeilijker. Je moet de dealer vragen om samen met jou te bellen naar het hoofdkantoor over de offerte. Zo wil je namelijk een beter aanbod krijgen. Het zou best kunnen dat de leasemaatschappij dan wat water bij de wijn wilt gaan doen. Zo kan een leasecontract van 520 euro per maand best eenvoudig naar beneden gehaald worden. Hierdoor moet je dan ineens maandelijks 500 euro betalen voor de leaseauto, wat je toch weer meer dan 200 euro gaat besparen per jaar. Deze manier lijkt tegenwoordig steeds beter te werken, dus je moet het zeker proberen.

Onderhandel over de overnamebonus
Naast het private leasen van een nieuwe auto kun je natuurlijk ook een occasion privé leasen bij een maatschappij. Dit is een tweedehands auto. Bij de occasions heb je over het algemeen te maken met particulieren, al is dit niet altijd het geval. Als je wel daadwerkelijk te maken hebt met een particulier dan zul je nog meer mogelijkheden hebben bij de onderhandeling. De overnamebonus is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel hiervan. Je kunt hier zelf actief om vragen of onderhandelen. Meestal is dit bedrag lager dan de opzegboete die je betaalt. De huidige eigenaren vinden het hierdoor over het algemeen prima om iets meer overnamebonus te geven. Dit is dus met name het geval als je aan het onderhandelen bent met een particuliere partij, maar ook als je een occasion bij een leasemaatschappij wilt leasen kun je zeker proberen om te onderhandelen. 

Dit artikel wordt u aangeboden door debesteleasedeal.nl Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden