<p>Jasper Bloem (l.) en Frans Manders. Foto: PR </p>

Jasper Bloem (l.) en Frans Manders. Foto: PR

Jasper Bloem lijsttrekker PvdA Zutphen-Warnsveld

ZUTPHEN - Ruim een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 heeft de ledenvergadering van de PvdA Zutphen-Warnsveld Jasper Bloem benoemd tot lijsttrekker en Frans Manders aangewezen als de nummer 2, de 'running mate'.

De lijsttrekker Jasper Bloem vindt het een grote eer om de lijst van de PvdA aan te voeren: “De PvdA is een volkspartij die verschillende groepen in de samenleving kan verbinden. De polarisatie in de samenleving moeten we stoppen. Ik wil me inzetten voor gelijke kansen voor onze jeugd, voor betere banen en betaalbare woningen.” Op dit moment is Jasper Bloem fractievoorzitter in de gemeenteraad. De afgelopen jaren heeft hij in de raad brede steun gekregen voor voorstellen voor armoedebestrijding, versterking van de binnenstad als banenmotor van Zutphen en voor een sociaal investeringsprogramma.
Frans Manders is bij vele Zutphenaren bekend. Naast zijn raadslidmaatschap is Frans al twintig jaar lid van het wijkteam Noordveen. Maar hij is ook projectcoördinator van festivals als 5 mei, IJsselfestival, Ambacht21 en natuurlijk de Week van de Wijk Noordveen. “Aan al die zaken herken je mijn drijfveer: mensen bij elkaar brengen, sociale cohesie. Samen kunnen we meer!”

Duurzaamheid
Frans: “Duurzaamheid is belangrijk voor de PvdA. Opvallend is dat we voor het eerst in jaren weer mooi konden schaatsen. Op de ijsbaan zijn er geen rangen en standen. We willen dat ook voor de toekomstige generaties. Maar de rekening voor duurzaamheid moet wel eerlijk verdeeld worden. Duurzaamheid moet betaalbaar zijn voor iedereen!”
Samen met de andere PvdA-leden gaan Jasper en Frans de komende weken campagne voeren voor de Tweede Kamerverkiezingen. Jasper: “Binnen de mogelijkheden gaan we op pad. Deze verkiezingen zijn ontzettend belangrijk. De Tweede Kamer moet voldoende middelen aan gemeenten geven om de jeugdzorg goed uit te kunnen voeren. En het nieuwe kabinet moet voortvarender aan de slag om de onderwijsachterstanden door corona in te lopen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden