<p>Merel Harkink (l) ontvangt de rode taart uit handen van PvdA-raadslid Frans Manders in het bijzijn van Merel Hubatka (m). Foto: PR<br><br></p>

Merel Harkink (l) ontvangt de rode taart uit handen van PvdA-raadslid Frans Manders in het bijzijn van Merel Hubatka (m). Foto: PR

PvdA maakt ‘juf’ Merel blij met Rode Taart

ZUTPHEN - Juf Merel Harkink, bekend in heel Zutphen maar wereldberoemd in de wijk Noordveen is door de plaatselijke PvdA getrakteerd op een Rode Taart. De inzet van Merel is belangrijk voor iets waar de PvdA ook voor gaat, namelijk gelijke kansen voor jeugd en ouderen.

Merel, getrouwd met beeldend kunstenaar en dichter Henk Gombert (o.a. bekend van de poëzieroute in de stad), heeft een eigen muziekschool - CombiCombo- maar doet veel meer. Zo is ze ook koordirigent. Samen met muzikaal begeleider Merel Hubatka leidt ze het Zutphen Zingt Werelds Koor, een mix van Zutphenaren en nieuwkomers. Ze zingen wereldmuziek: "Ons koor is grensoverschrijdend." Maar ook op haar eigen vakgebied is ze goed bezig. Tijdens de lockdown gaf ze huiswerkbegeleiding aan kinderen die moeite hadden met het digitaal onderwijs.
Tijdens de eerste lockdown in maart/april 2020 organiseerde ze samen met bewoners op straat voor haar huis een sing-along. Zo stonden verschillende wijkbewoners op afstand mee te zingen met Merel, die spelend op gitaar of piano het 'straatkoor' dirigeerde. Coronaproof maar heel inspirerend voor de wijk en bewoners.
Voor de PvdA zijn zulke mensen van groot belang voor het welbevinden en sociale cohesie in de wijk en stad. Daarom was het voor de partij meer dan terecht om aan Merel een Rode Taart uit te reiken. Merel wist van niets en om de verrassing nog groter te maken had PvdA-raadslid Frans Manders Merel Hubatka uitgenodigd om samen de taart te geven.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden