Pexels

Zo breng je de romantische wintersfeer in huis

Niets mooier dan maagdelijk witte sneeuw, blauwe luchten en de gele gloed van de zon. De natuur geeft ons energie en rust tegelijk. Maar als dat zo is, waarom halen we deze kleuren dan niet ook naar binnen? Naar de plek waar we willen opladen, tot rust willen komen en even helemaal onszelf willen zijn. De kleuren van de natuur zijn belangrijker voor ons dan we denken. En precies daarom zijn dat de kleuren die je meer in je huis zou moeten toepassen. Om een goede basis neer te zetten. 

Witte wanden en plafonds

Nog steeds is wit één van de mooiste basiskleuren. Niet voor niets raakt deze kleur nooit uit de mode en al helemaal niet qua inrichting. Witte muren en plafonds geven namelijk de perfecte basis om in de rest van de inrichting met kleur te kunnen spelen. Om per seizoen kleur toe te voegen of weg te halen al gelang je behoefte. Met witte muren zit je gewoon altijd goed. Wit als sneeuw of toch iets romiger als schuimende koppen van de zee? In wit zijn er veel verschillende tinten. Maar net zo belangrijk als de juiste kleur kiezen, is er voor zorgen dat je wanden mooi strak en egaal zijn. Pas dan creëer je de rust die je zo graag wil. Scheuren in muren leiden je af en geven, hoe mooi je interieur ook is, een rommelig gevoel. Laat je je plafonds stucen geeft dat direct een metamorfose voor de hele kamer. 

Wintersfeer

Met witte wanden kun je de wintersfeer makkelijk in huis halen. Voeg mooie zachte kussens in wittinten toe en kies een hoogpolig kleed. Met deze zachte materialen benadruk je de mooie wittinten terwijl het toch warm aanvoelt. Voeg je kandelaars en glazenpotten met waxinelichtjes toe, zie je hoe het licht mooi en zacht weerkaatst wordt en zorgt voor een romantisch winters geheel. Kies je daarnaast voor potten met bloeiende bolletjes kun je subtiel al een beetje voorjaar naar binnen halen. Denk ook aan mooie witte of glazen vazen gevuld met tulpen in jouw favoriete kleur. Denk je dat je witte huis alleen winters is? Ook in de zomer heeft een wit huis veel voordelen. Niet alleen oogt het in de zomer dan koeler binnen (terwijl het zonlicht juist het wit tot zijn recht laat komen) ook kun je heel eenvoudig kleur toevoegen. En afwisselen zoveel je maar wil. Met kussenhoesjes, kaarsen en bloemen, tover je je witte huis van lente naar zomer naar herfst. En dat dus met het grootste gemak. 

Verhuizen

Ga je verhuizen, laat dan direct je muren en plafonds stucen. Hierdoor is de basis gelegd en heb je er de eerste jaren geen omkijken meer naar. Het stucen van oude huizen is overigens wel iets anders dan het stucen nieuwbouw wanden. Vraag daarom altijd de stukadoor om advies. Zo voorkom je scheuren of lelijke vochtplekken op je mooie wanden. Wist je trouwens dat de stukadoor ook de lelijke V-naden van de betonnen kanaalplaten weg kan werken. Fijn als je van strakke wanden houdt.

Dit artikel wordt u aangeboden door Wandgrimeurs. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden