Bewoners Boxtartstraat in actie tegen problemen door renovatie
<p>De bewoners overhandigden een stapel offici&euml;le &lsquo;gebrekenbrieven&rsquo; aan Woonbedrijf Ieder1. &nbsp;Foto: PR</p>

De bewoners overhandigden een stapel officiële ‘gebrekenbrieven’ aan Woonbedrijf Ieder1.  Foto: PR

Bewoners Boxtartstraat in actie tegen problemen door renovatie

ZUTPHEN - Huurders van de Boxtartstraat zijn vanmiddag in een demonstratie opgetrokken naar het kantoor van Woonbedrijf Ieder1 in Zutphen. Daar overhandigden zij de verzamelde klachten die het gevolg zijn van de renovatie in opdracht van het Woonbedrijf. Worden de gebreken niet verholpen, dan kunnen de huurders overgaan tot een huurdersstaking.

Aan de buitenkant ziet het er zo mooi uit, maar wie met de bewoners praat hoort vele klachten. Na Noordveen, de Staatsliedenbuurt en de Buitensingel leidt nu ook de renovatie aan de Boxtartstraat tot problemen. Bewoners van de huurwoningen aan de Boxtartstraat kregen vanaf oktober te maken met een renovatie. Deze zou enkele weken duren, maar is nog steeds niet afgerond. Bewoners laten weten dat de renovatie heeft geleid tot scheuren in de muren, tochtkieren langs nieuw geplaatste ramen en gaten waardoor het regenwater de kelder instroomt. Wat een verbetering zou moeten zijn, werd voor de bewoners een ramp.

De bewoners overhandigden een stapel officiële ‘gebrekenbrieven’. Daarmee is de eerste stap naar een huurdersstaking gezet. Als Woonbedrijf Ieder1 de gebreken niet binnen 6 weken oplost, schorten de huurders de betaling van hun huurder tijdelijk op. Op die manier hopen zij hun verhuurder te kunnen dwingen eindelijk wat te doen aan de misstanden in hun woning.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden