Perspectief Zutphen en Schuldhulpmaatje Zutphen slaan handen ineen

Algemeen

ZUTPHEN - Wie financiële zorgen heeft, kan vaak wel wat hulp gebruiken. Zowel welzijnsorganisatie Perspectief Zutphen als Schuldhulpmaatje Zutphen bieden ondersteuning aan mensen met financiële problemen. Vanaf 1 februari gaan beide organisaties nauwer samenwerken. Dit heeft als gevolg dat de vrijwilligers van Perspectief overgaan naar Schuldhulpmaatje.

Coördinator Gidie Ritzerveld van Schuldhulpmaatje is blij met de nauwere samenwerking met Perspectief: “Wij werken al jaren goed samen met Perspectief. In de ondersteuning is het van grote meerwaarde dat we nog kortere lijnen hebben met Perspectief. Dat brengen de nieuwe vrijwilligers mee.”

“Een mooie stap in de samenwerking,” geeft Ilona Koops, manager sociaal werk bij Perspectief, aan. “Tot nu toe had elk sociaal wijkteam van Perspectief een aantal vrijwilligers die mensen met financiële problemen praktisch ondersteunde. Ook Schuldhulpmaatje biedt hulp met vrijwilligers. Het is logischer om vrijwillige ondersteuning bij één organisatie te beleggen.”

Wie doet wat
Voor praktische hulp bij het op orde brengen van de financiën kunnen mensen terecht bij Schuldhulpmaatje. Soms is er meer hulp nodig. In dat geval kunnen mensen een beroep doen op Perspectief. En als er een professional én een vrijwilliger nodig is, is dat snel geregeld, omdat beide organisaties korte lijnen hebben.

Hulp nodig?
Neem dan contact op met Gidie Ritzerveld van Schuldhulpmaatje Zutphen: 06-83039005 of gidie.schuldhulpmaatje@gmail.com. Of met Perspectief Zutphen: 0575-519613 of info@perspectiefzutphen.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld