<p>Kilometers wegtrappen om meteen een goed doel te steunen. Foto: PR</p>

Kilometers wegtrappen om meteen een goed doel te steunen. Foto: PR

(anton havelaar)

In je eentje fietsen voor een goed doel

REGIO - Het is op dit moment nog onzeker of fietsevenementen dit jaar wel door kunnen gaan, maar zelf fietsen kan natuurlijk altijd. Tijdens de tweede editie van SoloRide kunnen liefhebbers al die gefietste kilometers extra betekenis geven door zich te laten sponsoren. Dan gaan zij niet alleen voor eigen gezondheid en plezier de weg op, maar ook voor een goed doel naar eigen keuze.

Aan het begin van het nieuwe jaar stellen fietsliefhebbers zichzelf vaak een persoonlijk fietsdoel. Een doel waar ze naartoe kunnen trainen. Dat is niet zelden deelname aan een bepaald evenement of een beklimming in de Alpen. Helaas maakt corona deze doelen voorlopig twijfelachtig.
De actie SoloRide zorgt voor dé motivatie om toch dat fietsdoel voor 2021 te bereiken. Het concept is simpel. De deelnemer geeft bij aanmelding aan hoeveel kilometers hij of zij wil fietsen, welk streefbedrag gehaald moet worden en wie de sponsors zijn.
Iedere fietser rijdt zo vaak en ver als hij of zij zelf wil, op iedere gewenste fiets en op zelf te bepalen routes. Op hun persoonlijke actiepagina op de website van SoloRide kunnen zij hun rit delen om anderen te inspireren en motiveren om ook mee te fietsen of te doneren.
De actie SoloRide wordt voor het tweede achtereenvolgende jaar opgezet door Elefunds, een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanuit de eerste editie van SoloRide, vorig jaar opgezet nadat corona toesloeg, is een bedrag van 16.594,13 euro bijeengefietst voor het ErasmusMC Foundation in Rotterdam. Onder de dertien goede doelen van dit jaar bevinden zich onder meer Cliniclowns, het KWF Kankerfonds, Spieren voor Spieren, de Hersenstichting, het Longfonds en ALS.
Meer info en inschrijven via onderstaande website.


www.soloride.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden