<p>Op de plek waar het nieuwe clubhuis komt overhandigt Joost Snoep (l.), voorzitter Rotary Gorssel, de cheque voor 4.000 euro aan enkele scouting jeugdleden en aan Niels Meijerink, voorzitter Scouting IJsselgroep Gorssel. Foto: PR</p>

Op de plek waar het nieuwe clubhuis komt overhandigt Joost Snoep (l.), voorzitter Rotary Gorssel, de cheque voor 4.000 euro aan enkele scouting jeugdleden en aan Niels Meijerink, voorzitter Scouting IJsselgroep Gorssel. Foto: PR

Rotary Gorssel steunt bouwplan Scouting met 4.000 euro

GORSSEL - Rotary Gorssel steunt de bouw van het nieuwe clubhuis van Scouting IJsselgroep Gorssel. De lokale Rotarians besloten een bedrag van 4.000 euro beschikbaar te stellen voor de financiering van de nieuwbouw aan de Kwekerijweg. Door de steun van deze en andere sponsoren kan het bouwproject binnenkort beginnen. Geplande oplevering: eind april.

Het clubgebouw van Scouting IJsselgroep aan de Kwekerijweg 5 te Gorssel is al jaren aan vernieuwing toe. Om een ambitieus (ver)bouwplan te bekostigen heeft de scoutinggroep in het afgelopen jaar bijna het volledige benodigde bedrag van 221.000 euro bij elkaar gekregen, dankzij verschillende acties en initiatieven, bijdragen van leden en oud-leden, landelijke en gemeentelijke subsidies en fondsen.
Volgens voorzitter Joost Snoep van Rotary Gorssel was het niet moeilijk om in zijn club de handen op elkaar te krijgen voor het project. “De scoutingvereniging doet immers veel voor de lokale jeugd - denk onder meer aan Huttendorp Gorssel - en kan een stevige steun in de rug goed gebruiken. Wij ondersteunen de ambitieuze bouwplannen graag met onze bijdrage, vanuit ons Rotary-motto ‘Service above Self’.”

'Mooi gebaar'
Niels Meijerink, voorzitter van Scouting IJsselgroep Gorssel noemt net gebaar ontzettend mooi. "Wij waarderen het zeer dat Rotary Gorssel ons helpt bij het duurzaam vervullen van onze rol binnen Gorssel en omgeving”, aldus Meijerink.
De lokale Rotaryclub heeft in het afgelopen jaar door de coronabeperkingen weinig aan fondsenwerving kunnen doen. Zo moesten de inmiddels landelijk bekende Spieren voor Spieren Rally en de Rotary Kidsrun noodgedwongen worden uitgesteld. De jaarlijkse wijnactie ging wel door en de club besloot een groot deel van opbrengst te gebruiken om de bouw van het Scouting-clubhuis te steunen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden