2020 door de ogen van Ehsan Bazaei
<p>Illustratie: Ehsan Bazaei | www.bazaei.com</p>

Illustratie: Ehsan Bazaei | www.bazaei.com

2020 door de ogen van Ehsan Bazaei

ZUTPHEN - Vaak kijken nieuwe inwoners van Zutphen heel anders naar de omgeving dan de rasechte Zutphenees of Zutphenaren die er al bijna hun hele leven wonen. Het kan heel interessant zijn om je eigen stad eens met de frisse blik van een nieuwkomer te bekijken. In 2020 leek het echter wel of we allemaal dezelfde bril op hadden: niemand kon zijn ogen sluiten voor corona. Dat wat we zagen was veelal hetzelfde, dat wat we dachten verschilde. We vroegen de Iraanse illustrator Ehsan Bazaei of hij dit jaar in een illustratie wilde vangen.

“Corona was het meest invloedrijke nieuws van 2020, maar ook de hoop op een vaccin in 2021 is belangrijk”, schrijft hij. “Ik heb geprobeerd om deze twee zaken op een humoristische manier te laten zien en om er veel details in te verwerken.”

De Iraniër verblijft met zijn vrouw in het AZC in Zutphen. Ondanks dat naast corona ook zijn toekomstperspectief voor onzekerheid zorgt, is er bij hem veel ruimte voor dankbaarheid. Via deze illustratie wil hij dat de inwoners van Zutphen laten weten. “De aardige mensen van deze stad hebben me veel geholpen en ik zal blij zijn als mijn cartoon hen laat glimlachen.”


Illustratie: Ehsan Bazaei | www.bazaei.com


Ehsan Bazaei | www.bazaei.com - undefined

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden