Walburgisklokken luiden het nieuwe jaar in

Algemeen

ZUTPHEN - Normaal gaat iedereen op 31 december om twaalf uur naar buiten en barst het vuurwerk los. Door de coronamaatregelen is dat helaas niet mogelijk. Er zal geen vuurwerk de lucht in gaan en ook de gebruikelijke festiviteiten en samenkomsten kunnen niet doorgaan.

Het kan toch niet zo zijn dat het nieuwe jaar in stilte begint, dacht CDA Zutphen-Warnsveld. Kunnen we niet als alternatief de kerkklokken luiden? De fractie van CDA Zutphen-Warnsveld vroeg daarom de kerkbesturen in onze stad dit idee te omarmen. Daarmee sloot de fractie aan bij een landelijk initiatief van de partij.
In Zutphen gaan de klokken in ieder geval klinken. De Walburgiskerk heeft een groep vrijwilligers bereid gevonden om het nieuwe jaar letterlijk 'in te luiden'.
Van oudsher dient het luiden van de kerkklok om de omwonende bevolking ergens op te attenderen. "Het aanbreken van een nieuw jaar is toch iets waar mensen naar uitkijken en wat ze het liefst samen vieren. Kerkklokken worden ook gezien als teken van hoop en verbondenheid. Een mooi begin van het nieuwe jaar”, aldus CDA-fractievoorzitter Hein Brunsveld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant